Αύριο το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει μέτρα για τον πληθωρισμό
Στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου


Εκλογές 2023: Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου - Μέτρα για ακρίβεια και πληθωρισμό
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προεδρεύσει αύριο, Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 11:00, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο παρθενικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για το καλάθι του νοικοκυριού και τον περιορισμό του πληθωρισμού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας Κ. Σκρέκας.
Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Σκρέκας: Προτεραιότητα η καταπολέμηση ακρίβειας και πληθωρισμού
Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, κατά την παραλαβή του θώκου, τόνισε ότι η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ.
Σε ό,τι αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού είπε ότι το εργαλείο αυτό βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού και προσέθεσε ότι μέτρα όπως αυτό θα συνεχιστούν αλλά πιο αναλυτικά οι ανακοινώσεις, συμπλήρωσε ο ίδιος, θα γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό.
Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ήταν υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο το 2014, σε δύσκολες συνθήκες όπως είπε, και προσέθεσε ότι πάντα υπάρχουν θέματα να επιλυθούν, αν και η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης όπως φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο που η χώρα βρίσκεται στις πρώτες χώρες μεγέθυνσης της οικονομίας της στην ΕΕ. Αυτό όμως, συμπλήρωσε, πρέπει να συνεχιστεί για να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
«Έχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία» σημείωσε και προσέθεσε ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα.
«Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να την βοηθήσουνε να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στην χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον» κατέληξε ο υπουργός.
Η απερχόμενη υπουργός Ελένη Λουρή ανέφερε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι στον πυρήνα της ανάπτυξης αλά και της προστασίας του καθημερινότητας του πολίτη και στην πρώτη γραμμή για τη μετάβαση της οικονομίας.
Οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης κι η Μαρία Μάνη δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για την αποστολή που έχουν αναλάβει και αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών με νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν αποκλείεται και τον Δεκέμβριο του 2026» αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων
Η αντιπαράθεση στα κοινωνικά δίκτυα
Με μια έννοια αυτό είναι το γενικότερο πρόβλημα της αντιπολίτευσης: να αναγνωρίσει τη νέα πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς
Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
«Στα νοσοκομεία της Αττικής έχουμε μείωση του μέσου χρόνου αναμονής»
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Μαΐου
Οι νέες ποδηλατικές διαδρομές που θα απλωθούν στις γειτονιές
Διασταυρώσεις με Κτηματολόγιο, Taxisnet και ΔΕΔΔΗΕ για εντοπισμό αποκλίσεων και φοροδιαφυγής
Μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Προϋπολογισμός 3 εκατ. ευρώ - Θα διατεθούν 25.000 επιταγές
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία δομή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες δομές του ιδιωτικού τομέα
Σε ποιους δρόμους της Αθήνας θα απαγορευτεί η χρήση τους - Ορίζονται συγκεκριμένοι χώροι στάθμευσης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την ανάγκη πειθαρχικού πλαισίου που θα προβλέπει ακόμα και τη διαγραφή φοιτητών
«Η μεγαλύτερη χαρά και μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι τα χαμόγελα των νέων αθλητών και νέων αθλητριών», σημείωσε ο πρωθυπουργός
Σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας κρύβεται η απάντηση στην ερώτηση για την ανομία στη χώρα
Ανακαινίζονται και αυξάνονται οι συρμοί του Προαστιακού και του ΗΣΑΠ
Ζητά ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Σε αυτή την κατεύθυνση μειώθηκαν τα λιμενικά τέλη
Με αφορμή σχετική ανάρτηση του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας για τα Τέμπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.