- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς
«Την Κυριακή κρίνεται σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας»
Εκλογές 2023: Στην πλατεία Συντάγματος η κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
«Είμαστε πάλι όλες και όλοι εδώ, κι ακόμα περισσότεροι, παρούσες και παρόντες στο δημοκρατικό προσκλητήριο του αγώνα για να υπερασπιστούμε αρχές και αξίες, για να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής», προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου δεν θα κρίνουν απλώς τον νικητή και τον ηττημένο, αλλά «ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πώς και με ποια δύναμη θα οργανωθούν οι κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις, τα επόμενα τέσσερα χρόνια», «θα κρίνουν σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας».
Υποστήριξε ότι «δύο μόνο είναι τα εναλλακτικά σχέδια εξουσίας και διακυβέρνησης που αναμετρώνται», δυο διαφορετικά οράματα για την Ελλάδα. Εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ για «μια Ελλάδα με δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους», μια χώρα, μια κοινωνία και μια οικονομία, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, με λιγότερες ανισότητες, δίκαιου διαμοιρασμού του παραγόμενου πλούτου, πρόσβασης όλων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ισχυρού κοινωνικού κράτους, ισχυρών θεσμών, καλύτερων αμοιβών, «όπου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα φορολεηλατούνται για να πλουτίζει η ολιγαρχία», στεγαστικής πολιτικής, στήριξης των αγροτών.
Από την άλλη είναι το σχέδιο της ΝΔ που, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, βάζει σε προτεραιότητα τα κέρδη και αποθεώνει την αγορά, συρρικνώνει το ρόλο το κράτους, υπολογίζει περισσότερο κέρδη και ζημιές, αλλά όχι τις ανθρώπινες ζωές. Μίλησε για σχέδιο που θέλει να φέρει ανάπτυξη μέσω φοροαπαλλαγών στους ισχυρούς και μείωσης του εργασιακού κόστους, απόσυρσης του Δημοσίου από κρίσιμους τομείς ώστε να δοθεί χώρος στα κερδοσκοπικά fund, μια ανάπτυξη μη βιώσιμη καταδικασμένη να αναπαράγει κρίσεις και διεύρυνση ανισοτήτων.
«Στόχος του κ. Μητσοτάκη ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης»
Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσπαθούν να κρύψουν αυτές τις πτυχές του σχεδίου τους», ότι «εξαγγέλλουν δεσμεύσεις που δε θα υλοποιήσουν, ενώ κρύβουν άλλες που θα υλοποιήσουν», διότι «το αληθινό κυβερνητικό πρόγραμμα της είναι αυτό που πριν από δύο μήνες κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες ως Πρόγραμμα Σταθερότητας», στο οποίο «δεν εντάσσεται καμία από τις προεκλογικές του εξαγγελίες» -«είναι μια απάτη, αέρας κοπανιστός οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη».
Είπε ότι αντίθετα προβλέπει μειώσεις δαπανών του δημοσίου για νοσοκομεία, σχολεία, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν προβλέπει πραγματική αύξηση του μέσου μισθού, ούτε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο Δημόσιο, παρά μονάχα αντικαταστάσεις όσων αποχωρούν.
Όπως τόνισε, βασικό σχέδιο της ΝΔ είναι να απομονώσει τον μοναδικό αντίπαλο που φοβάται γιατί «έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί με το πρόγραμμα και τις αξίες της να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους αντιμετωπίσει τη Δευτέρα αν στήσουν ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς».
Σημείωσε ότι το πρόγραμμά τους αντιγράφει τα σχέδια του νεοφιλελευθερισμού και η στρατηγική της το πρόγραμμα του Μακιαβέλι γιατί «στόχος του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. είναι ο κατακερματισμός που έφερε η πρώτη κάλπη να συνεχιστεί για να έχουν μια αντιπολίτευση με πολλά μικρά κόμματα στη Βουλή. Το δείχνουν πολλές φορές ευνοώντας στην πράξη και κάποια συγκεκριμένα κόμματα που βοηθούν αυτόν τον σχεδιασμό. Ένα υποβαθμισμένο κοινοβούλιο και μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση είναι η καλύτερη προϋπόθεση ενός καθεστώτος. Η λογική διαίρει και βασίλευε».
Παρακολουθήστε στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:
Νωρίτερα, ο συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον οποίο συνομίλησαν για τις κοινές του αξίες, τις διεθνείς εξελίξεις, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προοδευτικές δυνάμεις μετά την οικονομική και προσφυγική κρίση και την άνοδο της ακροδεξιάς, καθώς και για τη συντηρητικοποίηση της κοινής γνώμης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.