- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Καλαμάτα για το πολύνεκρο μεταναστευτικό ναυάγιο ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Eπισκέφτηκε το χώρο όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες
Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Καλαμάτα ο Δημήτρης Κουτσούμπας - Eπισκέφτηκε το χώρο όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες της πολύνεκρης μεταναστευτικής τραγωδίας
Eξαιτίας του νέου πολύνεκρου ναυαγίου με δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά της Πύλου, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ακύρωσε το σημερινό του προεκλογικό πρόγραμμα και μετέβη εκτάκτως στην Καλαμάτα.
Νωρίτερα επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Σαρμά προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέχρι εκείνη τη στιγμή γνωστά δεδομένα των συνθηκών του πολύνεκρου ναυαγίου.
Στην Καλαμάτα ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε το λιμεναρχείο όπου και ενημερώθηκε απ' τον υποναύαρχο κλαδάρχη ασφαλείας Τρ. Κοντιζά για το πολύνεκρο ναυάγιο που κόστισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο λιμενάρχης Ν. Κωνσταντάκης και ο αντιναύαρχος Α. Παντάζογλου, καθώς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος.
Αμέσως μετά ο Δ. Κουτσούμπας και το κλιμάκιο του κόμματος επισκέφτηκαν το χώρο όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες, όπου προέβη σε δηλώσεις.
Αργότερα ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε χαιρετισμό στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, στον οποίο «αφού αναφέρθηκε στις αιτίες που οδηγούν τους ξεριζωμένους να φεύγουν από τις πατρίδες τους, τις ευθύνες που έχει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις» επισήμανε ότι «ο λαός της Μεσσηνίας, ο ελληνικός λαός, η νεολαία δεν πρέπει να συμβιβαστούν με αυτή την «κανονικότητα» αλλά να βρεθούν στον δρόμο του αγώνα».
Έκανε ειδική αναφορά «στα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώνονται αύριο από εργατικά σωματεία και φορείς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εκμετάλλευση, την αδικία, τη φτώχεια, τον ξεριζωμό».
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ταυτόχρονα με τον αγώνα για να βοηθήσουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας και να απαιτήσουμε να βρεθούν λύσεις για αυτά τα ζητήματα να κάνουμε και πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να διατηρηθεί η έδρα του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, να αυξηθεί το ποσοστό του ΚΚΕ με περισσότερες ψήφους στην Καλαμάτα, σε όλο το νομό, την Πελοπόννησο, σε όλη την Ελλάδα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.