Πολιτικη & Οικονομια

Τέταρτη αποχώρηση από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αιχμές για «διορισμό ημετέρων»

Έντονες αντιδράσεις για τις ανακατατάξεις υποψηφίων

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τέταρτη αποχώρηση υποψήφιας βουλεύτριας από το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» μετά τις ανακατατάξεις στα ψηφοδέλτια

Μία ακόμη υποψήφια βουλεύτρια ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «Πλεύση Ελευθερίας», αφήνοντας αιχμές για τις ανακατατάξεις προσώπων στα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023. 

Η Νίκη Μπουραζάνη υπήρξε υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου στη Β' Θεσσαλονίκης και ήρθε πρώτη σε ψήφους στην εκλογική της περιφέρεια. Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τα ψηφοδέλτια, αλλά και από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται. Παραβλέποντας εντελώς τη στραυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαΐου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, "διορίζοντας ημέτερους"», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Μπουραζάνη και προσθέτει: «Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης». 

Αποσύρω την στήριξη μου στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou. Είχα την εντύπωση ότι...

Posted by Νίκη Μπουραζάνη on Friday, June 9, 2023

Αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τα πρόσωπα που αποχωρούν 

Τις προηγούμενες ώρες τρεις υποψήφιες βουλεύτριες ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τα ψηφοδέλτια της «Πλεύσης Ελευθερίας», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εσωκομματικές αλλαγές που φέρνει η απόφαση της επικεφαλής να ανακατατάξει υποψηφίους σε εκλογικές περιφέρειες 15 ημέρες πριν τις δεύτερες κάλπες. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου προτάσσει τον σύντροφό της ή πιο επιφανείς υποψηφίους, όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας και  η τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά.

Τον «χορό» των αποχωρήσεων άνοιξε η πρώτη σε ψήφους στην Β΄ Πειραιά και πρώην αντιδήμαρχος Περάματος, Μαργαρίτα Καζάκου, κάνοντας λόγο για «φυτευτούς» υποψήφιους στις κάλπες του Ιουνίου.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ... και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ... !!! #ζωή_στη_βουλή #πλεύση_ελευθερίας #εκλογές2023 #ψήφισε_για_τη_ζωή_σου #ζωήκωνσταντοπούλου #δώσε_ζωή_στη_βουλή

Posted by Μαργαρίτα Καζάκου on Thursday, June 8, 2023


Δεύτερη χρονικά ανακοίνωσε την αποχώρησή της η υποψήφια στο Νότιο τομέα Αθήνας, Όλγα Δάλλα, καταγγέλλοντας την ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας για εκκαθαρίσεις. Η κ. Δάλλα ήταν υποψήφια και στις εκλογές του Μαΐου και κατετάγη πρώτη για το κόμμα της συγκεντρώνοντας 6.168 «σταυρούς». Ωστόσο, η ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας την τοποθέτησε στην τρίτη θέση της λίστας για τις εκλογές του Ιουνίου τοποθετώντας στην πρώτη θέση τον γνωστό ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα και στη δεύτερη τον κ. Ευθύμιο Μαυράκη. Ο κ. Μπιμπίλας ήταν υποψήφιος τον Μάιο με την Πλεύση Ελευθερίας στην Α' Αθήνας αλλά κατετάγη τρίτος ενώ ο κ. Μαυράκης τερμάτισε τελευταίος στο Νότιο τομέα.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία. Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις. Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου...

Posted by Ολγα Δάλλα on Thursday, June 8, 2023

Την Παρασκευή ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η κ. Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, «από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος».

Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την...

Posted by Chryssa Diamantopoulou on Friday, June 9, 2023

Τι απαντά η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις αιχμές για τις ανακατατάξεις στην «Πλεύση Ελευθερίας»

Αναλυτικές απαντήσεις για τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους της «Πλεύσης Ελευθερίας» από τρεις υποψήφιες βουλεύτριες, οι οποίες δημοσιοποίησαν τη διαφωνία τους με τις αλλαγές στη σειρά των ψηφοδελτίων, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην ίδια συνέντευξή της, στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel, εξαπέλυσε ταυτοχρόνως σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλυτικώς, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» υπενθύμισε αρχικά ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία». Στη συνέχεια, εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια κοινοβουλευτική ομάδα που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Εξάλλου, όπως είπε, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν».

«Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη», αναγνώρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όμως, επέμεινε πως όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, ούτε ότι ήταν δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια. Στη συνέντευξή της, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε επίσης ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά, αλλά «απευθύνεται σε όλη την κοινωνία». Είναι, εν τέλει, «το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως κάποιες πολιτικές δυνάμεις είναι «σε αποδρομή». Όταν της ζητήθηκε δε, να κατονομάσει ποιες εννοεί, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ. Η πορεία κάποιων, παρατήρησε, ήταν απολύτως προβλέψιμη, αυτό συμβαίνει όταν άλλα λες και άλλα κάνεις. Ειδικώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είπε πως είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος και συναντά κανείς σε αυτόν χαρακτηριστικά, όπως η φαυλότητα, η διαφθορά, η διαπλοκή.

Ερωτηθείσα για τις σχέσεις της με τους προέδρους των δύο μεγαλυτέρων κόμματων, απάντησε δε: «Με τον κ. Τσίπρα δεν μιλώ, με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις». Και, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως «από 26 Ιουνίου θα χτίσουμε τη χώρα αλλιώς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ