- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πρόγραμμα κοινής δράσης στον τουρισμό ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία
Οι δύο χώρες είναι από τις πιο επιτυχημένες σε όρους ανάκαμψης του τομέα
Τουρισμός: Η Ελλάδα και Βουλγαρία και η Ελλάδα θα υπογράψουν πρόγραμμα κοινής δράσης - Συνάντηση του Βούλγαρου υπουργού Τουρισμού με την Ολυμπία Αναστασοπούλου.
Πρόγραμμα για κοινές δράσεις στον τουρισμό αναμένεται να υπογραφεί ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση εργασίας που είχαν την Πέμπτη ο βούλγαρος υπουργός Τουρισμού Ίλιν Ντιμιτρόφ με την Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο υπουργείο Τουρισμού.
«Η συνεργασία μας στον τομέα του τουρισμού είναι εξαιρετική. Η Ελλάδα είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βουλγαρίας στην ΕΕ μετά τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ιταλία. Για την Ελλάδα, η Βουλγαρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος στην ΕΕ μετά την Ιταλία», υπογράμμισε ο Ντιμιτρόφ κατά τη συνάντηση.
Συνολικά 806.000 έλληνες τουρίστες επισκέφθηκαν το 2022 τη Βουλγαρία, καθιστώντας τη χώρα τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για τη Βουλγαρία μετά τη Ρουμανία, με αύξηση 211%. Η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι επίσης από τις πιο επιτυχημένες χώρες σε όρους ανάκαμψης του τομέα. Ανάπτυξη 27% καταγράφηκε τον περασμένο χειμώνα και ανάπτυξη 5-7% αναμένεται για το καλοκαίρι του 2023 σε σύγκριση με το 2019, δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.
Η Ολυμπία Αναστασοπούλου επισκέφθηκε την Σόφια ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην 68η Σύνοδο της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ, η οποία φιλοξενήθηκε από τη Βουλγαρία από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, προέδρευσε των εργασιών της Συνόδου και απηύθυνε στους συνέδρους από τις 39 συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες το Communications of the Chair.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.