- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μαρία Σπυράκη: Δεν «κρύφτηκα» πίσω από την ασυλία μου
Η πρώτη αντίδραση μετά την άρση ασυλίας που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Μαρία Σπυράκη: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο - Η δήλωσή της μετά την απόφαση - Για ποιες περιπτώσεις ελέγχεται.
«Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας», τονίζει με δήλωσή της η Μαρία Σπυράκη, για την άρση της ασυλίας της που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη», σημειώνει η Μαρία Σπυράκη.
Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας της κ. Σπυράκη ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα και αναρτήθηκε σήμερα Τρίτη.
H Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων απεφάνθη έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στις 15 Δεκεμβρίου 2022.
Βάσει του Κανονισμού, η εισήγηση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων πρέπει τώρα να εγκριθεί με ψηφοφορία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μαρία Σπυράκη: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο
Στην άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα και δημοσίευσε σήμερα η επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Από τα 16 μέλη που ήταν παρόντα στην σχετική συνεδρίαση, 9 μέλη, ψήφισαν υπέρ, 6 ψήφισαν κατά, ενώ 2 απείχαν.
Η άρσης της ασυλίας είχε ζητηθεί από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με επιστολή που είχε υποβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2022, λόγω της εν εξελίξει έρευνας για γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.
Η κ. Σπυράκη ελέγχεται για δύο περιπτώσεις:
-Για κοινοβουλευτικό συνεργάτη της που δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες, ώστε να ασκήσει τα καθήκοντά του, από τον Νοέμβριο του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2020
-Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο, και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για το δεύτερο.
Η ευρωβουλευτής έχει εξοφλήσει στη Βουλή όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται πιθανή ποινική ευθύνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.