- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην έπαρση σημαίας στην Ακρόπολη ο Ιωάννης Σαρμάς (εικόνες)
Στις 12:30 το Υπουργικό Συμβούλιο
Ιωάννης Σαρμάς: Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη - Νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι43
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς παρέστη σήμερα Σάββατο (27.5) στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.
Στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, έχοντας στην ατζέντα την πορεία της χώρας μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.
Εχθές Παρασκευή (26.5) λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, οι υπουργοί της υπηρεσιακής Κυβέρνησης υπό τον Ιωάννη Σαρμά, βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε αυτό, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να είναι «ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί». «Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στο έργο σας. Σας κάλεσα σε ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο γιατί ήθελα τώρα που θα παραλάβετε το υπουργεία σας να δώσω ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές πριν το αυριανό υπουργικό συμβούλιο όπου θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική που δεν είναι κανονική αλλά για μερικές εβδομάδες όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο Νόμος. Το πρώτο που ήθελα να πω είναι ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και προεδρεύεται από έναν εκ των προέδρων των ανωτάτων δικαστικών. Το ίδιον της δικαστικής εξουσίας είναι η αμεροληψία και η ανεξαρτησία», είπε στους υπουργούς του ο κ. Σαρμάς και πρόσθεσε: «Για να ορίσει το Σύνταγμα έτσι σημαίνει ότι θέλει μια κυβέρνηση ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως να σταθμίζουμε τις πράξεις μας γιατί είναι εύκολο η πράξη να θεωρείται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να μην στοιχειοθετείται ότι αποτελούν παρέμβαση υπέρ της μίας ή της άλλης πολιτικής παράταξης στην προεκλογική περίοδο που είναι σε εξέλιξη», είπε ο Ιωάννης Σαρμάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
«Θα συνεχίσω να στηρίζω ενεργά τις διεργασίες για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης»
«Όποιος θέλει μπορεί να τα ζητήσει από την πρυτανεία του ΕΑΠ στην Πάτρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.