- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι ψήφισαν οι κρατούμενοι στις φυλακές στη Βόρεια Ελλάδα
Πρώτος με μεγάλη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές 2023: Τι ψήφισαν οι κρατούμενοι στις φυλακές Διαβατών, Νιγρίτας, Γρεβενών και Κασσάνδρας
Στις κάλπες που στήθηκαν σε ειδικά εκλογικά τμήματα προσήλθαν την περασμένη Κυριακή κρατούμενοι σε φυλακές της Βόρειας Ελλάδας, με δικαίωμα ψήφου. Η διαδικασία, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, κύλησε ομαλά, ενώ στην πλειονότητά τους οι έχοντες δικαίωμα ψήφου συμμετείχαν κανονικά στη εκλογική διαδικασία.
Τα αποτελέσματα ανέδειξαν πρώτο κόμμα, με μεγάλη διαφορά, το ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, τα τελικά αποτελέσματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, στα καταστήματα κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών, Φελλίου Γρεβενών και Κασσάνδρας Χαλκιδικής έχουν ως εξής:
Στο 588ο εκλογικό τμήμα όπου είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν 186 κρατούμενοι των Δικαστικών Φυλακών Διαβατών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 78,34%, η ΝΔ 7,01% και η Πλεύση Ελευθερίας 3,18%. Συνολικά ψήφισαν 171 κρατούμενοι και βρέθηκαν 157 έγκυρα ψηφοδέλτια.
Στις φυλακές Νιγρίτας, οι κρατούμενοι με δικαίωμα ψήφου προσήλθαν στο 472ο ειδικό εκλογικό τμήμα. Επί συνόλου 345 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 315 (έγκυρα 276), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 60,15%, η ΝΔ 22,83% και το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής 5,07%.
Ανάλογα ήταν η εικόνα των αποτελεσμάτων στις φυλακές Γρεβενών (121ο ειδικό εκλογικό τμήμα), με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσπά ποσοστό 48,44%, τη ΝΔ 38,67% και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ 4,30%. Οι κρατούμενοι με δικαίωμα ψήφου ήταν 312, από τους οποίους 276 άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα (256 έγκυρα).
Στο ειδικό κατάστημα κράτησης Κασσάνδρας (αγροτικές φυλακές), οι κάλπες στήθηκαν στο 216ο ειδικό εκλογικό τμήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 75,51%, η ΝΔ 10,20% και η Πλεύση Ελευθερίας 4,08%. Συνολικά ψήφισαν 63 κρατούμενοι, σε σύνολο 65 που είχαν δικαίωμα (49 έγκυρα).
Πάνω από 80% ο ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Κορυδαλλού
Σημειώνεται ότι μεγάλο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα αποτελέσματα των εκλογών των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού. Στα δύο εκλογικά τμήματα των φυλακών Κορυδαλλού, είχαν δηλωθεί ως ψηφοφόροι 391 άτομα, σε σύνολο περίπου 1.800 κρατουμένων.
Είναι ενδεικτικό ότι στο ένα από τα δύο εκλογικά τμήματα, όπου ψήφισαν 200 κρατούμενοι, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 88,89% των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία 4,23% και ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ και η Πλεύση Ελευθερίας με χαμηλότερα ποσοστά. Δέκα ψηφοδέλτια ήταν άκυρα και ένα ήταν λευκό.
Το 2019, τα ποσοστά στις φυλακές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρατείνεται για το 2026 η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές
«Ώρα να σταθούμε δίπλα στην ενεργοβόρο βιομηχανία»
Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων και εκκαθαριστικά με μειώσεις φόρων - Ποιοι κερδίζουν από ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια
Τι ισχύει για τις δωρεάν μετακινήσεις
«Οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι κοινωνική προτεραιότητα, που μπορεί να γίνει πράξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούχοι α21 δεν θα πληρωθούν την πρώτη δόση
Ποιοι το δικαιούνται, πού γίνεται η αίτηση
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιρανών στην Ελλάδα περιγράφει τη ζωή υπό το θεοκρατικό καθεστώς
Η κατάθεση στην εν εξελίξει δίκη του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι πρέπει να προσέξουν
«Δεν είναι πρόθεση μας να εμπλακούμε στον πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών
Ποιοι άνεργοι το παίρνουν ολόκληρο
«Συμμετέχουμε στις "Ασπίδες" στην Ερυθρά Θάλασσα»
Πλεύρης: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούργκας για ανήλικα στην Ελλάδα
Μέχρι πότε πρέπει να έχει πληρωθεί στον εργαζόμενο
Οι σύντροφοι κοροϊδεύουν τις θεούσες, αλλά στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν σε πολλά.
Τρόποι πληρωμής, ποιοι δικαιούχοι κόβονται
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα, όλες οι ημερομηνίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.