- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων μετά το exit poll
Οι νικητές και οι ηττημένοι
Εκλογές 2023: Οι πρώτες αντιδράσεις των κομματων μετά το exit poll
Ψυχραιμία και αναμονή για τα επίσημα αποτελέσματα είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία, λίγο μετά τα αποτελέσματα του exit poll, που δείχνουν καθαρή νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αντίδραση από τα γραφεία της Πειραιώς ήταν ψύχραιμη με στελέχη του κόμματος να μεταφέρουν πως: «Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα».
Σημειώνεται ότι το κοινό exit poll που συμφώνησαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει τις 11 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές.
Σκέρτσος: Τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll δείχνουν σαφή νίκη της ΝΔ
Τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll δείχνουν σαφή νίκη της ΝΔ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος. Πάντως, όπως τόνισε, πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα.
ΣΥΡΙΖΑ: Aς περιμένουμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα
«Aς περιμένουμε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα, γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά» αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά τη δημοσιοποίηση του κοινού exit poll.
«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα», καταλήγει η Κουμουνδούρου.
Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, εμφανίστηκε επιφυλακτική ως προς την ερνηνεία των αποτελεσμάτων που δείχνουν τα exit polls .
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι ακόμα δεν έχουμε πραγματικά αποτελέσματα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς την ερμηνεία τους. Η κα Αχτσιόγλου είπε επίσης το 2019 τα exit polls είχαν μια διαφορετική αποτύπωση σε σχέση με τα τελικά αποτελέσματα.
Στην παρατήρηση της Όλγας Τρέμη ότι διαφαίνεται μια καθαρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Αχτσιόγλου είπε ότι αν είναι αυτά τα αποτελέσματα τότε δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας.
ΠΑΣΟΚ: Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα αυξάνουμε τα ποσοστά μας κατά 40%
Ικανοποίηση στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ σκόρπισαν τα αποτελέσματα του exit poll, με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη να αναφέρουν πως, αν αυτά επιβεβαιωθούν, τότε το κόμμα θα αυξήσει τα ποσοστά του κατά 40%.
«Εφόσον επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του exit poll, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τα ποσοστά του κατα 40% και ενισχύει τις δυνάμεις του. Κεντρική στόχευση του κόμματος είναι να επιστρεψει ως πρωταγωνιστικός πόλος, κάτι και εξυπηρετείται από τα ποσοστά αυτά» αναφέρουν από την Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτουν: «Αν επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, το κάλεσμα προς τους προοδευτικούς πολίτες θα είναι ευθύ. Χρειάζεται προοδευτική ενλλακτική που μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προσωποποιήσει. Ο Τσίπρας αποδείχτηκε χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, όλα πέρασαν και δεν ακούμπησαν επειδή ήταν αυτός αντίπαλος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Yπέρ» και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Λασκαρίδη
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Τα κριτήρια και οι «κόφτες»
Την επιθυμία του να είναι επιμελής «στις απαιτήσεις του νησιού και των κατοίκων», εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Σινάνης.
Πώς διαμορφώνεται η τιμή ανά κιλό
Οι τιμές είναι εκεί που είναι γιατί είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε σε αυτές τις τιμές
Στο Growthfund Investor Summit 2026 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Καταδικάστηκαν και οι Σταυριανουδάκης, Θεοδωρόπουλος και Κορομηλάς
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και ποιοι τελευταίοι αυτήν την εβδομάδα
«Τα Προσφυγικά δεν θα γίνουν real estate. Δεν θα παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Πώς μπορείτε να «κλειδώσετε» μεγαλύτερο voucher
Στόχος η αποκατάσταση ζημιών και η επαναλειτουργία κρίσιμων δικτύων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.