Πολιτικη & Οικονομια

Υγειονομικοί κατά Κατρούγκαλου: «Αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Η ανακοίνωση των προέδρων των Υγειονομικών Συλλόγων - Τι θα σήμαινε η επιστροφή του νόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Κατρούγκαλος: Απάντηση υγειονομικών στις δηλώσεις του - Υπουργείο Εργασίας: Τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές θα σήμαινε η επιστροφή του νόμου.
Οι πρόεδροι των υγειονομικών συλλόγων εξαπέλυσαν επίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο για τις χθεσινές του δηλώσεις © Eurokinissi/Giannis Panagopoulos

Γιώργος Κατρούγκαλος: Απάντηση υγειονομικών στις δηλώσεις του - Υπουργείο Εργασίας: Τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές θα σήμαινε η επιστροφή του νόμου.

Με ανακοίνωσή τους, οι τέσσερις πρόεδροι των υγειονομικών συλλόγων (ΠΙΣ, ΕΟΟ, ΠΦΣ, ΠΚΣ) εξαπέλυσαν επίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο για τις χθεσινές του δηλώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίες τελικά οδήγησαν στην αποπομπή του.

Οι υγειονομικοί τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση πως ο νόμος Κατρούγκαλου είχε φέρει «καταστροφικά αποτελέσματα» και «δείχνει τις προθέσεις του χώρου που εκπροσωπεί».

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι κ.κ. Εξαδάκτυλος, Δεβλιώτης, Βαλτάς και Τραχήλη, αναφέρουν:

«Σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην Υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε ότι προτίθεται να επαναφέρει το μέτρο της σύνδεσης των εισφορών με το εισόδημα και της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες. Με βάση αυτή τη τοποθέτησή του έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα της λανθασμένης αυτής πολιτικής στο συνταξιοδοτικό του κ. Κατρούγκαλου , ο ίδιος τρία μόλις 24ωρα πριν την εκλογική διαδικασία, αποκαλύπτει τις πολιτικές προθέσεις του χώρου που εκπροσωπεί όσον αφορά στην εξαθλίωση της μεσαίας τάξης και των ελευθέρων επαγγελματιών. Δεν ξεχνάμε την 12η Μαΐου 2016, ημερομηνία ψήφισης του «νόμου Κατρούγκαλου» και ορόσημο της εγκληματικής καταστροφής όλων των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων που είχε σαν αποτέλεσμα πέραν των άλλων και την μείωση των νέων συντάξεων κατά 40%.

Δεν ξεχνάμε επίσης ούτε τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων , την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών , την επιβολή του μέτρου της προσωπικής διαφοράς , ούτε την κατάργηση του κλάδου των μονοσυνταξιούχων. Οι «διαψεύσεις» και τα ψελλίσματα του κ. Κατρούγκαλου περί προσωπικών απόψεων ούτε μας πείθουν ούτε μας καθησυχάζουν. Οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν αντέχουν εκ νέου «φωστήρες» και «σωτήρες» από όπου και αν προέρχονται».

Υπουργείο Εργασίας: Τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές θα σήμαινε η επιστροφή του νόμου Κατρούγκαλου

Με αφορμή τη δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου για τις εισφορές, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Έως και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε περίπτωση επαναφοράς του νόμου Κατρούγκαλου, την οποία ανήγγειλε με δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συγκεκριμένα τυχόν επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου θα σημάνει την κατάργηση των μειώσεων στις εισφορές που εφήρμοσε η σημερινή κυβέρνηση, απαλλάσσοντας χιλιάδες επαγγελματίες από τις καταστρεπτικές επιβαρύνσεις που επέβαλε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά η αύξηση των εισφορών που προκύπτει με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου έχει ως εξής:

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε σήμερα τα εξής:

«Αποκαλύπτεται μέρος όσων θα μας περίμενε αν τυχόν επέστρεφε με κάποιον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά που λέει έχουν τεράστιο κόστος και θα διαλύσουν και την οικονομία και τους πολίτες στην Ελλάδα. Για να πραγματοποιηθούν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα πρέπει να διευρυνθεί το έλλειμμα και να γίνει γιγαντιαίο το χρέος – οπότε θα ξεχάσουμε την επενδυτική βαθμίδα και θα ξαναέρθει πάλι το ΔΝΤ στην Ελλάδα – ή θα πρέπει να αυξηθούν οι φόροι και οι εισφορές όπως είχε την ειλικρίνεια να πει ο κ. Κατρούγκαλος με αποτέλεσμα να τσακιστούν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, η μεσαία τάξη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ