Πολιτικη & Οικονομια

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο Γιώργος Κατρούγκαλος: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη»

Εξελίξεις μετά τις αντιδράσεις για τη χθεσινή του τοποθέτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023 - Γιώργος Κατρούγκαλος: Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - «Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση».
Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 ο Γιώργος Κατρούγκαλος © Eurokinissi/Vassilis Rempapis

Εκλογές 2023 - Γιώργος Κατρούγκαλος: Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - «Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση»

Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του.

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η εξέλιξη έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει επιστροφή του μέτρου της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες και της σύνδεσης με το εισόδημά τους. 

Σε ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια κοινής τηλεοπτικής τους παρουσίας περί του εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου, ο ίδιος απάντησε «ναι» και εξήγησε: «Είναι απόλυτα λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική υποχρέωση και όχι με ένα αυθαίρετο ποσό της επιλογής». 

H δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί “κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δύο μέρες πριν από τις εκλογές;

»Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο τη μιντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ