Πολιτικη & Οικονομια

Διπλάσια ανάπτυξη του μέσου όρου της ευρωζώνης έχει η Ελλάδα το 2023

O Επίτροπος Οικονομίας παρουσίασε τις προβλέψεις της ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΕ: «Διπλάσια ανάπτυξη του μέσου όρου της ευρωζώνης» έχει η Ελλάδα το 2023, δηλώνει ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι - Στο 2,4% η πρόβλεψη.
Ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι παρουσίασε τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της ΕΕ για την Ελλάδα © Mathieu Cugnot/European Union 2023

ΕΕ: «Διπλάσια ανάπτυξη του μέσου όρου της ευρωζώνης» έχει η Ελλάδα το 2023, δηλώνει ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι - Στο 2,4% η πρόβλεψη.

«Διπλάσια ανάπτυξη του μέσου όρου της ευρωζώνης» έχει η Ελλάδα το 2023, στο 2,4%, υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, παρουσιάζοντας σήμερα τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε ουσιαστικά προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα», τόνισε ο Πάολο Τζεντιλόνι. Πράγματι, η Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη για την Ελλάδα το 2023 στο 2,4% από 1,2% που ήταν η πρόβλεψή της τον Φεβρουάριο.

Ο Π. Τζεντιλόνι αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που υπογραμμίζουν τις καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. «Γενικά πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά, έχουμε πρόβλεψη 2,4% για ανάπτυξη εφέτος, που είναι το διπλάσιο του μέσου όρου της ευρωζώνης και φυσικά θα δούμε την εξέλιξη την επόμενη χρονιά», ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας, προσθέτοντας: «είναι δύσκολο για μένα να υπογραμμίσω αρνητικά στοιχεία, όταν έχουμε πολλά θετικά στοιχεία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.