Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 502

Ιδρυτής του Facebook Group «Σώστε όσους άφησαν μούσι επειδή δεν έχουν πηγούνι.»

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 502
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80041-178954.jpg

Chanelότοφ:

Το νέο σύμβολο του αντικαθεστωτικού αγώνα

Η κυβέρνηση δηλώνει εναντίον των πλουσίων. Άρα οι πλούσιοι θέλουν να την ανατρέψουν για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους. Και πώς θα διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους; Μα με το να συνταχθούν με τους ταραξίες, που θέλουν να την ανατρέψουν. Άρα τα μπουκάλια ακριβού αρώματος γεμάτα με βενζίνη, που είναι έτοιμα να εκτοξευθούν εναντίον των δυνάμεων του συστήματος, είναι προφανώς θέμα χρόνου...


Τελικά είναι ιδιοφυές: Κάνεις ρύθμιση για τις οφειλές σε όσους λόγω εισοδήματος δεν θα έπρεπε να έχουν οφειλές...


Αντικειμενικά, τα φιλοκυβερνητικά media δεν κάνουν τίποτα κακό: Υποστηρίζουν αυτόν που τους συμφέρει. Το πρόβλημα είναι ότι το κάνουν με λάθος επιχειρήματα.

● Διότι δεν γίνεται ενώ έχεις εκπαιδεύσει για χρόνια τους αναγνώστες σου να είναι με το μέρος του ισχυρού, ξαφνικά να τους ζητάς να έρθουν στο φιλότιμο, να αλλάξουν στάση και να υποστηρίξουν το δίκιο.

● Ειδικά αν προσπαθείς να τους ψήσεις ότι το δίκιο είναι με το μέρος αυτού που μέχρι τώρα περιφρονούσαν: του χαμένου.


Η μηχανική των μεταρρυθμίσεων: Ανακοινώνεται μια νομοθεσία για όλους. Αντιδρούν τα βίσματα. Εξαιρούνται με τροπολογία τα βίσματα. Ο νόμος ισχύει τελικά μόνο για όσους δεν έχουν βίσμα.

● Λέγεται και ταχύρρυθμο μάθημα ρεαλισμού. Ότι όσοι σνομπάρουν και αρνούνται να μπουν κάτω από τη φτερούγα ενός Ντινόπουλου, θα το πληρώσουν.


Stress test των τραπεζών: Τα δευτερόλεπτα αγωνίας (stress) που περνάει κάποιος στο ATM της τράπεζας, περιμένοντας να δει αν έχει κατασχεθεί το ποσό που βρίσκεται στο λογαριασμό του.


Είναι πάντως ζήτημα χρόνου, κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά, μια ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει την τοποθέτηση αδριάντα του Κώστα Πρέκα στην Αθήνα προς τιμήν της ηρωικής αντίστασης των Ελλήνων κατά των Γερμανών κατακτητών.


Το πρόβλημα με την επιλογή της Κρήτης ως σημείο αφετηρίας της επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στην ενεργό πολιτική: Δεν υπάρχει λέξη που να ομοιοκαταληκτεί εύκολα σε μαντινάδα με το «Πετσάλνικος»…


Απόδειξη ότι υπάρχει Θεός: Όταν η Σοφία Βούλτεψη μιλάει στον Αντώνη Σαμαρά εκείνος δεν μπορεί να αλλάξει κανάλι, όπως εμείς οι υπόλοιποι.

● Απόδειξη ότι ο Θεός όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι και χιουμορίστας: Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει στον Αντώνη Σαμαρά εκείνος δεν μπορεί να αλλάξει κόμμα, όπως εμείς οι υπόλοιποι... 


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Γραφίστας που έχει να κοιμηθεί δύο εβδομάδες επειδή φτιάχνει video με τρισδιάστατες απεικονίσεις της Αμφίπολης


 Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Οι Ευρωπαίοι που πρέπει να επέμβουν για να διαφυλάξουν το διεθνές δίκαιο από την τουρκική αυθαιρεσία στην περίπτωση της κυπριακής ΑΟΖ είναι οι ίδιοι που πρέπει να αφήσουν ήσυχο τον Βλαδιμίρ Πούτιν όταν εισβάλει στην Ουκρανία;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Αϊφονμήνια»: Η συγκεκριμένη εκείνη περίοδος του χρόνου που, σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας, αρχίζουν οι παραγγελίες του νέου τηλεφώνου της Apple…


Η Μετάφραση της εβδομάδας

image

Άδωνις Γεωργιάδης «Πρόκειται για δούλεμα χοντρό. Η Δούρου όχι μόνο δεν ακύρωσε το διαγωνισμό του Σγουρού για την πρόσληψη ιδιωτικού συνεργείου για τον καθαρισμό των κτιρίων της περιφέρειας, αλλά τον συνέχισε και τον κατακύρωσε κιόλας!»

Μετάφραση «Αίσχος! Η Δούρου έκανε ό,τι ακριβώς κάναμε κι εμείς!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ