- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Αναρτήθηκαν στο e-katanalotis οι τιμές 45 συμβολαίων από 13 προμηθευτές ενέργειας
Οι μέσες καταναλώσεις του Μαΐου
Ενέργεια: Στο e-katanalotis οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν τιμές 45 συμβολαίων από προμηθευτές - Η ανάρτηση Γεωργιάδη
«Αναρτήθηκαν σήμερα στον ekatanalotis.gov.gr οι τιμές 45 συμβολαίων από 13 προμηθευτές που αφορούν τις μέσες καταναλώσεις για τον μήνα Μάιο». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Και προσθέτει: «Μετά την ανακοίνωση και της επιδότησης του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ) το όφελος για τους καταναλωτές θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Με την διαφάνεια στις Τιμές εξασφαλίζουμε τα συμφέροντα σας καλύτερα».
Αναρτηθήκαν σήμερα στον https://t.co/cwYIMhPoTI οι τιμές 45 συμβολαίων από 13 προμηθευτές που αφορούν τις μέσες καταναλώσεις για το μήνα Μάιο. Μετά την ανακοίνωση και της επιδότηση του ΤΕΜ το όφελος για τους καταναλωτές θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Με την διαφάνεια στις Τιμές… pic.twitter.com/xBFvHDjyq3
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 27, 2023
Υπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή τέθηκε την Παρασκευή (21.04) το «Καλάθι της Ενέργειας», η πρωτοβουλία σύμφωνα με την οποία τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο σημειώθηκε μεσοσταθμική μείωση 7%, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών επιδοτήσεων από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.
«Ανεβάσαμε σε συγκριτικό πίνακα τις τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών τιμολογίων για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, όπου αποτυπώνονται πολύ σοβαρές μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ανά εταιρεία και μπορείτε και εσείς να δείτε και συγκριτικά τις εταιρείες μεταξύ τους. Για τις τιμές του μηνός Μαΐου, όπου φαίνεται υπάρχει μια σταθεροποίηση και ελαφρά επίσης μείωση των τιμών, θα έχουμε την τελική ανάρτηση μετά και την κρατική επιδότηση που θα αποφασίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας», είχε δηλώσει ο κ. Γεωργιάδης.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης είχε τονίσει: «Η εφαρμογή e-Καταναλωτής είναι η μοναδική κρατική εφαρμογή στην Ευρώπη, με την οποία σε πραγματικό χρόνο μπορούμε να λαμβάνουμε τα δεδομένα από όλα τα στοιχεία που έχουν τα σούπερ μάρκετ. Πλέον θα μπορούν οι καταναλωτές να βρίσκουν και τα τιμολόγια που έχουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας-πάνω από 16 εταιρίες και πάνω από 43 συμβόλαια θα μπορούν να συγκρίνουν μηνιαίως και να επιλέγουν την καλύτερη προσφορά. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός και βεβαίως, θα μπορεί η κάθε μια και ο καθένας να αλλάζει πάροχο, επιλέγοντας τη φτηνότερη τιμή χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.