- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε «κυβέρνηση ηττημένων» από Δραγασάκη - Τσακαλώτο
Κόντρα στη «γραμμή» Τσίπρα
Εκλογές 2023: Δραγασάκης και Τσακαλώτος θετικοί σε «κυβέρνηση ηττημένων» - Οι προϋποθέσεις
Θετικοί σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου εμφανίζονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης, κάτι, ωστόσο, που έχει απορρίψει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί τα συνταγματικά του δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι αυτό θα γίνει ακόμα και σε περίπτωση που έρθει δεύτερο κόμμα στις εκλογές
Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «για εμάς οι εκλογές είναι κρίσιμες, επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».
Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε θετικός σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα.
«Νομίζω ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση, θα εξαρτηθεί πόσο κοντά είμαστε, άλλο 150, άλλο 153» είπε.
Ερωτηθείς για τη θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση ηττημένων, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Αν έχεις 47, 48, 49% τι πάει να πει κυβέρνηση ηττημένων; Εδώ τη Ν.Δ. δεν την πειράζει να κυβερνήσει με 38% στις δεύτερες εκλογές. Και μιλάμε για κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει το 48-49%, δεν το λες και κυβέρνηση ηττημένων αυτό...» είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Ερωτηθείς εάν μπορεί να συνεργαστεί με τον κ. Βαρουφάκη απάντησε: «Αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη, τότε θα μπορείς να πεις ότι δεν κάναμε αρκετά για να κάνουμε πραγματικότητα την απλή αναλογική».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μας με τους 17 δορυφόρους της έχει ανέβει στην "πρώτη γραμμή" της ευρωπαϊκής διαστημικής τεχνολογίας», γράφει ο πρωθυπουργός
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
«Δεν θα νομιμοποιήσω την πρωτοφανή απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος μου»
Ποια είναι η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται
«Προχώρησα σε μια νέα πολιτική επιλογή έπειτα από μια περίοδο ανεξαρτησίας και πολιτικής ωρίμανσης», είπε ο ευρωβουλευτής
«Το να μιλάει ο Πρωθυπουργός για τις καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών είναι σαν να δεσμεύεται ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Η αναφορά στη Euroleague και την πρόοδο στις σχέσεις με τη Λιβύη
Το δίλημμα ανάμεσα στη συναλλαγή και τη θεσμική λειτουργία
Συνεχίζει τη μάχη στη ΜΕΘ
Τι ώρα κλείνει σήμερα η πλατφόρμα
Στο 38,5% οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.