- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φίλης: «Είδα τα ΜΑΤ να ξεκινούν τα επεισόδια - Να με διαψεύσει ο κ. Θεοδωρικάκος»
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Νίκος Φίλης: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει απρόκλητη επίθεση αστυνομικών κατά διαδηλωτών - Η δήλωσή του και το κάλεσμα για διάψευση από τον ΥΠΡΟΠΟ
Ο Νίκος Φίλης δηλώνει ότι έγινε αυτόπτης μάρτυρας «απρόκλητης επίθεσης ομάδας δυνάμεων των ΜΑΤ» κατά διαδηλωτών στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι από το μπαλκόνι του γραφείου του στο κέντρο της Αθήνας, «μια ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια. Ακολούθησαν κρότοι, κραυγές, ξυλοδαρμοί». Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο Νίκος Φίλης «δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της αστυνομίας».
Επιπλέον, ο κ. Φίλης καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να «διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω».
Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Φίλη
Θα καταθέσω αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια -και μόνο.
Είχα μόλις ανέβει στο γραφείο μου, Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, μετά τη συμμετοχή μου στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας, στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Βγήκα στο μπαλκόνι για να αποκτήσω μια συνολική εικόνα της μεγάλης συγκέντρωσης. Και παρακολούθησα το τελευταίο μπλοκ, που έστριβε προς την Όθωνος. Αποτελούνταν από νέο κόσμο, ανάμεσά τους και αναρχικοί. Και σ’ αυτό το τμήμα της η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική, ακούγονταν μόνο τα συνηθισμένα συνθήματα.
Εκείνη τη στιγμή, λίγο πριν τη μία και μισή, μια ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια. Ακολούθησαν κρότοι, κραυγές, ξυλοδαρμοί.
Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της αστυνομίας, που έγινε λίγα μέτρα μπροστά μου, ακριβώς κάτω απ' τα μάτια μου. Ούτε ίχνος! Ήταν απολύτως απρόκλητη -και καλώ τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω.
Η αναίτια επίθεση εξυπηρετεί κυβερνητικό σχέδιο για εκφοβισμό της νεολαίας: «θα τρώτε κάθε φορά τόσο ξύλο, που δεν θα κατεβαίνετε στις διαδηλώσεις». Έτσι εννοεί το «συγγνώμη» για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης; Δεν έχει καταλάβει ότι έχει ξεσηκώσει ολόκληρη τη νεολαία; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης θα γυρίσει εναντίον του;
Σε κάθε περίπτωση η εξαχρείωση στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση την ΕΛΑΣ είναι σαφής. Από τα πρώτα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να επαναφέρει την αστυνομία στο καθήκον της, που είναι η προστασία της ασφάλειας του πολίτη, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.