Ελλαδα

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το τέλος των συλλαλητηρίων για την τραγωδία στα Τέμπη

Μολότοφ, πέτρες και χημικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Απεργία: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για το δυστύχημα στα Τέμπη

Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (16.03) στο κέντρο της Αθήνας στο περιθώριο της απεργιακής συγκέντρωσης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα και στην Πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από το κυρίως σώμα της πορείας και εκτόξευσε μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους επιτιθέμενους νεαρούς. Ακολούθως, τα άτομα, που συμμετείχαν στα επεισόδια, άρχισαν να κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας μέσω της Πανεπιστημίου συνεχίζοντας να πετάνε πέτρες, μάρμαρα και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές ατόμων, 6 από τους προελέγχους και 4 από τα επεισόδια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr7tps2qriih)

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr άτομα, τα οποία συμμετείχαν στην κινητοποίηση, μπήκαν στην κατάληψη «Mundo Nuevo». Στην περιοχή κατευθύνθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και με την άφιξή τους άρχισαν σοβαρά επεισόδια.

Επεισόδια στην οδό Φιλίππου

Ομάδα ατόμων παραμένει εντός του κτιρίου της κατάληψης, το οποίο έχει περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις. Πρόσφατα η εν λόγω κατάληψη είχε εκκενωθεί από την αστυνομία.

Επεισόδια γύρω από την κατάληψη Mundo Nuevo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ