- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Πώς προέκυψε θέμα Καραμανλή στη Νέα Δημοκρατία
Οι δηλώσεις Κουμουτσάκου και Ρουσόπουλου
Yποψηφιότητα Καραμανλή: Ο Ρουσόπουλος, ο Κουμουτσάκος και οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού
Στην αναστάτωση που προκάλεσε στην Νεα Δημοκρατία μια δήλωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου σχετικά με την υποψηφιότητα του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών/Υποδομών Κώστα Καραμανλή έρχεται να προστεθεί η δήλωση ενός ακόμα βουλευτή της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας χτες το βράδυ στο Action24, δήλωσε πως αν ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή δεν θα είχε την ανάλογη συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση ώστε να κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες κάλπες.
Eίχε προηγηθεί δήλωση του κ. Ρουσόπουλου στην οποία απάντησε πηγή από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Η εν λόγω πηγή διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Ρουσσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσσόπουλο προσωπικώς.
Για πολλούς στη «γαλάζια» πολυκατοικία η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού μοιάζει με «άδειασμα» του άλλοτε υπουργού του και στενού του συνεργάτη, Θ. Ρουσόπουλου.
Τι είπε ο Θ. Ρουσόπουλος
Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Το 2008 είχα κατηγορηθεί αδίκως για μια αθλιότητα. Με αθώωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η δικαιοσύνη καταδίκασε τους συκοφάντες μου. Θα ήταν όμως, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω».
«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη», είπε ο κ. Ρουσόπουλος στο Open.
«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση» συμπλήρωσε. Ανέφερε δε, πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια εθνική τραγωδία να γίνει κρίση Δημοκρατίας γιατί το επόμενο βήμα είναι οι ακρότητες, δηλαδή τα κόμματα που κινούνται εκτός Δημοκρατικού τόξου να ωφεληθούν υπολογίζοντας ότι όλοι (οι πολιτικοί) είναι ίδιοι».
Κύκλοι Καραμανλή: Δεν ήταν σε γνώση του η δήλωση Ρουσόπουλου
Πηγή από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, «δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσόπουλο προσωπικώς».
Σημειώνεται ακόμη ότι τη Δευτέρα 6/3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν υπάρχουν σκέψεις να μην είναι υποψήφιος ο τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, είπε πως δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι.
«Ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη. Από την πλευρά της ΝΔ και του Κ. Αχ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Ρουσόπουλος: Περίεργη η διαρροή Καραμανλή - Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων
Λίγη ώρα αργότερα, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος απάντησε σε όσα αναφέρθηκαν στη διαρροή από κύκλους του πρώην πρωθυπουργού.Σε δήλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός σχολιάζει: «Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.