- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δικηγόρος Καϊλή: «Ο Παντσέρι θα κατηγορήσει και τον πάπα για να σώσει τον εαυτό του»
O M. Δημητρακόπουλος για τη νέα παράταση προφυλάκισης
Qatargate - Δικηγόρος Εύας Καϊλή: Τα γενέθλια της κόρης της, ο Παντσέρι και η έφεση στην παράταση προφυλάκισης
Έφεση στην απόφαση των δικαστών να παρατείνουν την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή αναμένεται να καταθέσουν οι δικηγόροι της. Η ευρωβουλευτής, που βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενη για το Qatargate, θέλει να αποφυλακιστεί προκειμένου να είναι κοντά στην κόρη της, καθώς πλησιάζουν τα γενέθλιά της.
Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως η ευρωβουλευτής «θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα της, για να αποδείξει ότι είναι αθώα. Δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί ποινικά αδικήματα που δεν έχει διαπράξει για να βγει μία ώρα γρηγορότερα, όπως έκαναν άλλοι». Μάλιστα, αναφερόμενος στον Αντόνιο Παντσέρι υποστήριξε ότι «έχει κατηγορήσει μέχρι στιγμής 5 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και την κ. Καϊλή, χωρίς κανένα στοιχείο, παρά μόνο τον λόγο του. Είναι αναξιόπιστος, αδίστακτος και εάν του ζητήσουν να κατηγορήσει ακόμα και τον πάπα, θα το κάνει προκειμένου να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του».
Την ίδια ώρα, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, είπε σε χθεσινές δηλώσεις του ότι ζήτησε την αποφυλάκισή της υπό όρους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία. Ο Σβεν Μαρί τόνισε πως η Εύα Καϊλή είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς του. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά.
Παρατείνεται η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή για δύο μήνες
Ο νέος Βέλγος δικηγόρος υπεράσπισής της, ο κ. Σβεν Μαρί, δήλωσε μετά την ακρόαση της κ. Καϊλή, ότι ζήτησε από τους δικαστές την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους ή έστω τον κατ'οίκον περιορισμό της με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην 24 μηνών κόρη της.
«Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κίνηση αυτή των αρχών είναι συμβολική. Μόνο που η Εύα Καϊλή δεν είναι μόνον αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση αύριο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βέλγος δικηγόρος της Καϊλή.
Βάσει της διαδικασίας, η προληπτική κράτηση της κ. Καϊλή αυτή τη φορά παρατείνεται για δύο μήνες. Οι δικηγόροι της έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός εικοσιτεσσάρων ωρών και μετά από δεκαπέντε ημέρες να αποφασίσει το Εφετείο αν θα παραμείνει υπό κράτηση, ή όχι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.