- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στη διάθεση του δικαστηρίου το κινητό του Καλογρίτσα για τη γνησιότητα των sms με Παππά
Τι ανέφεραν οι συνήγοροί του
Χρήστος Καλογρίτσας: Στο Ειδικό Δικαστήριο θα προσκομίσει το κινητό του για να αποδειχθεί το γνήσιο των SMS με τον Παππά
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των συνηγόρων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, γνωστοποίησε στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, ότι ο εντολέας του θέτει στη διάθεση των μελών του δικαστηρίου το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να αποδειχθεί η γνησιότητα των sms που έχει ανταλλάξει με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά
Προηγούμενα, ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος του κ. Παππά, είχε καταθέσει ένσταση ότι τα sms που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο είναι πλαστά και παράνομα αποδεικτικά μέσα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε:
«Θυμίζω η Βουλή έδωσε το πόρισμα της τον Ιούλιο 2021. Τώρα έχουμε 2023. Ο κ. Παππάς από το 2016 που έγινε ο διαγωνισμός ακούει για αυτά τα sms και δεν αντέδρασε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι πλαστά κ.λπ. Άφησαν οι δικηγόροι του τα χρόνια να περνάνε και να τίθενται ενώπιον αρχών τέτοια στοιχεία;
»Ουδέποτε τα αμφισβήτησε. Έπρεπε να ζητήσει από το Ηλεκτρονικό Εγκλημα στοιχεία, να πάει σε πραγματογνώμονες κ.λπ. Δεν έχουν τόσα χρόνια πει ούτε λέξη. Έφυγε από τη Βουλή και πήγε στον ανακριτή. Δεν είναι δυνατό να δεχθώ, ότι τα πέντε sms που θεμελιώνουν τα επιχειρήματα μας, και κάνουν χρήση, τα προσβάλλουν τώρα. Το έκτο sms που φέραμε εδώ, το φέραμε προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μας. Δεν καταθέσαμε τα υπόλοιπα, γιατί ο εντολέας μας είπε να περιοριστούμε στα αναγκαία.
Από το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα προκύπτει η ακρίβεια του sms. Η σελίδα αυτή αποδεικνύει ότι έγινε το ραντεβού με τον Aρτεμίου. Ο Καλογρίτσας δίνει το κινητό του στη διάθεσή σας. Υπεύθυνη είναι η άλλη πλευρά που τόλμησε να ψελλίσει ότι είναι πλαστό. Το λέω από τώρα αν βγουν όλες οι συνομιλίες δεν θα έχουμε την ευθύνη. Εγώ δεν το πίστευα, όταν τα διάβασα. Έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έχει γράψει αυτά πρώην υπουργός».
Τέλος, ο κ. Μαντζουράνης, αποδέχθηκε την πρόταση της υπεράσπισης του επιχειρηματία να προσκομιστεί το εν λόγω κινητό στο Ειδικό Δικαστήριο, υπό την προϋπόθεση όμως να μην ερευνηθεί από τους δικαστές, αλλά από τη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.
Καλογρίτσας: Στο δικαστήριο το ημερολόγιο για τα ραντεβού με Παππά και Αρτεμίου
Υπενθυμίζεται ότι οι Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος κατέθεσαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή γραμματέως του επιχειρηματία, από τα οποία προκύπτει ότι υπήρξαν επισκέψεις του Κύπριου Δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του επιχειρηματία από το ημερολόγιο της κυρίας Διαμαντή, μεταξύ των άλλων, προκύπτει ότι την 15η και 22η Σεπτεμβρίου 2016 είχαν γίνει επισκέψεις του Αρτέμη Αρτεμίου και του Νίκου Παππά στα γραφεία του κ. Καλογρίτσα, ενώ παράλληλα προκύπτει συνάντηση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με τον επιχειρηματία.
Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων έχουν ως εξής:
- 15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14,25- 15,00
- 22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -13,25-23,45
- 22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 - 21,30
- 22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) - 22,15-22,4
Οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα, ανέφεραν συγκεκριμένα: «Θα θέλαμε να σας καταθέσουμε δυο σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην κατάθεση της κ. Ευθαλίας Διαμαντή, αλλά και το ιστορικό sms της 15.9.2016 που παρουσιάσαμε. Επειδή τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της μάρτυρος. Ο κ. Παππάς στη μήνυσή του την χαρακτήρισε ανυπόληπτη και κοινή συκοφάντη. Τα στοιχεία αυτά είναι από το ημερολόγιο που τηρούσε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα. Είναι δυο αποσπάσματα από τις 15.9.2016 και από τις 22.9.2016».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.