- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Αθώα δήλωσε η Καϊλή στο Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών - Εν αναμονή της απόφασης
Να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι ζήτησαν οι δικηγόροι της


Qatargate: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
Περίπου 1,5 ώρα διήρκησε η ακρόαση της Εύας Καϊλή στο προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Εξερχόμενος ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κα Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε διαφθορά σε ό,τι την αφορά.
Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά εντός της ημέρας. Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα.
Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.
Advocaat Michalis Dimitrakopoulos: “Eva Kaili is onschuldig.” Waarschijnlijk komt er pas vanavond een besluit van de raadkamer. Zetelt de Europarlementariër met kerst in de cel? Als het aan haar raadsman ligt viert ze het thuis, desnoods met een enkelband. #Qatargate pic.twitter.com/jBEStcshgE
— Alexander Bakker (@alexanderbakker) December 22, 2022
Την ίδια ώρα, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αποφάσισε να δεσμευτεί το οικόπεδο επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Καϊλή - Τζιόρτζι: Ξέπλυμα μαύρου χρήματος πίσω από την αγορά της βίλας στην Πάρο;
Πρόσφατο δημοσίευμα της Corriere della Serra αναφέρεται στο Qatargate και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Το ρεπορτάζ του μέσου εστιάζει στην αγορά οικοπέδου επτά στρεμμάτων στην Πάρο έναντι 300.000 ευρώ, από το ζευγάρι.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από Ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασική επιχείρηση "ανακύκλωσης" που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου».
Η Corriere della Serra θυμίζει στους αναγνώστες της ότι ένα από τα βασικά πρόσωπα του Qatargate είναι η Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας και σε βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της βρέθηκαν 750.000 ευρώ σε μετρητά «που θα μπορούσαν να προέρχονται από το Κατάρ και το Μαρόκο αλλά ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ορκίζεται ότι είναι δικά του».
Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι το πεδίο των ερευνών επεκτείνεται και σε άτομα που απλά είχαν σχέσεις με τους υπόπτους, όπως ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο ή ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν, ο οποίος θεωρείται ότι χρησιμοποιεί το αξίωμά του ως «καμουφλάζ» για τις μυστικές υπηρεσίες του Ραμπάτ. «Η σύζυγος του Παντζέρι έχει καταγραφεί να αναφέρεται στο όνομα του Ατμούν», σημειώνεται στο δημοσίευμα του ιταλικού μέσου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους των εταιρειών ενοικίασης
«Το φως πρέπει να νικήσει το σκοτάδι», αναφέρει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σειρά προτάσεων εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων
Ποιος είναι ο στόχος της εφαρμογής του μέτρου
Από σήμερα η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής
Αύξηση δικαιούχων - Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού ενίσχυσης
Παραδοσιακά κόμματα κυρίως του λεγόμενου προοδευτικού χώρου εξαφανίστηκαν και εμφανίστηκαν να κυριαρχούν κόμματα με ακραίες έως και αντιφατικές ιδεολογικές αναφορές
«Τραγική συνέπεια μιας εποχής όπου, με αφορμή την κρίση, κυριάρχησε ο διχαστικός λόγος, η πόλωση και η τοξικότητα»
Αναστέλλεται προσωρινά η κομματική του ιδιότητα
Χ. Δούκας: «Το θέατρο είναι παιδεία, είναι διάλογος, είναι δημοκρατία και γι’ αυτό αποτελεί προτεραιότητα»
«Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη μέσω των κωδικών TaxisNet του γονέα», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
Ο νέος νόμος για τα τροχόσπιτα είναι ένας νόμος 100% «ελληνικός»
«Η Παρασκευή Ζούλια, η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης ζητούν δικαίωση»
Παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων
Αναλυτικά όλες οι τοποθετήσεις
Kids Wallet για τον έλεγχο του διαδικτύου από τους γονείς και Age Verification
Σε ομιλία του στο 6ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.