Πολιτικη & Οικονομια

Qatargate: Δεσμεύεται το οικόπεδο της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην Πάρο

Με απόφαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή - Φραντσέσκο Τζιόρτζι
© EUROKINISSI

Qatargate: Δέσμευση για το ακίνητο της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην Πάρο

Δεσμεύθηκε, με απόφαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η Ευα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Πάντως, μέσω του Έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου η ευρωβουλευτής είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλα νόμιμη και τα χρήματα για αυτή δικαιολογούνται απο τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Καϊλή - Τζιόρτζι: Ξέπλυμα μαύρου χρήματος πίσω από την αγορά της βίλας στην Πάρο;

Πρόσφατο δημοσίευμα της Corriere della Serra αναφέρεται στο Qatargate και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Το ρεπορτάζ του μέσου εστιάζει στην αγορά οικοπέδου επτά στρεμμάτων στην Πάρο έναντι 300.000 ευρώ, από το ζευγάρι.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από Ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασική επιχείρηση "ανακύκλωσης" που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου».

Η Corriere della Serra θυμίζει στους αναγνώστες της ότι ένα από τα βασικά πρόσωπα του Qatargate είναι η Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας και σε βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της βρέθηκαν 750.000 ευρώ σε μετρητά «που θα μπορούσαν να προέρχονται από το Κατάρ και το Μαρόκο αλλά ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ορκίζεται ότι είναι δικά του». Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι το πεδίο των ερευνών επεκτείνεται και σε άτομα που απλά είχαν σχέσεις με τους υπόπτους, όπως ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο ή ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν, ο οποίος θεωρείται ότι χρησιμοποιεί το αξίωμά του ως «καμουφλάζ» για τις μυστικές υπηρεσίες του Ραμπάτ. «Η σύζυγος του Παντζέρι έχει καταγραφεί να αναφέρεται στο όνομα του Ατμούν», σημειώνεται στο δημοσίευμα του ιταλικού μέσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ