- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Καϊλή - Τζιόρτζι: Ξέπλυμα μαύρου χρήματος πίσω από την αγορά της βίλας στην Πάρο;
Τι αναφέρει δημοσίευμα της Corriere della Serra
Qatargate - Εύα Καϊλή: Η αγορά της βίλας στην Πάρο και η έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Το δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου
Νέο δημοσίευμα της Corriere della Serra αναφέρεται στο Qatargate και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της Φραντστέσκο Τζιόρτζι. Το ρεπορτάζ του μέσου εστιάζει στην αγορά από το ζευγάρι του οικοπέδου των επτά στρεμμάτων στην Πάρο έναντι 300.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασική επιχείρηση "ανακύκλωσης" που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου».
Η Corriere della Serra θυμίζει στους αναγνώστες της ότι ένα από τα βασικά πρόσωπα του Qatargate είναι η Εύα Καϊλή στο σπίτι της οποίας και σε βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της βρέθηκαν 750.000 ευρώ σε μετρητά «που θα μπορούσαν να προέρχονται από το Κατάρ και το Μαρόκο αλλά ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ορκίζεται ότι είναι δικά του». Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι το πεδίο των ερευνών επεκτείνεται και σε άτομα που απλά είχαν σχέσεις με τους υπόπτους, όπως ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο ή ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν, ο οποίος θεωρείται ότι χρησιμοποιεί το αξίωμά του ως «καμουφλάζ» για τις μυστικές υπηρεσίες του Ραμπάτ. «Η σύζυγος του Παντζέρι έχει καταγραφεί να αναφέρεται στο όνομα του Ατμούν», σημειώνεται στο δημοσίευμα του ιταλικού μέσου.
Qatargate: Τα πρώτα στοιχεία της ιταλικής έρευνας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιταλική έρευνα για πιθανό ξέπλυμα χρήματος, που αφορά σπίτι το οποίο αγοράστηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Τσερβίνια από τον Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα, το τέταρτο πρόσωπο που συνελήφθη από τις βελγικές αρχές. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα με πέντε δωμάτια, εμβαδού 90τ.μ. που αγοράστηκε στις 29 Απριλίου για 215.000 ευρώ από την βελγική εταιρία Nakaz στην οποία ο Ταλαμάνκα ήταν διευθυντής. «Το ακίνητο αυτό θα μπορούσε να κατασχεθεί με αίτηση του εισαγγελέα με την κατηγορία ότι τα χρήματα προήλθαν από την ΜΚΟ Fight Impunity του Παντζέρι ή από απευθείας χρηματοδότηση του Κατάρ ή του Μαρόκου» αναφέρει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.
Η δεύτερη έρευνα, αυτή τη φορά από την εισαγγελία του Μιλάνου, αφορά τη ροή χρημάτων από το Βέλγιο σε επτά διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στην οικογένεια Παντζέρι και στον Τζιόρτζι. Κατά την Corriere della Cerra, ο επικεφαλής εισαγγελέας θα εξετάσει μάρτυρες και θα μελετήσει έγγραφα για να διαπιστώσει αν προκύπτει «ξέπλυμα χρήματος» ειδικά με 100.000 ευρώ σε μετρητά που φέρονται να «έκαναν φτερά» από το σπίτι του Παντζέρι στις Βρυξέλλες πριν την έφοδο των βελγικών αρχών όπου και κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ.
Qatargate: Η έρευνα για την αγορά του ακινήτου στην Πάρο από Καϊλή - Τζιόρτζι
Αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται στην Ελλάδα από την οικονομική εισαγγελία σχετικά με την αγορά του ακινήτου στην Πάρο από Καϊλή και Τζιόρτζι πριν από εννέα μήνες.
Πρόκειται για ένα οικόπεδο στην Πάρο, στα όρια του οικισμού Ιστέρνι, σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από τη θάλασσα, με θέα προς τη Νάξο. Όπως είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ο αρχιτέκτονας μηχανικός που ανέλαβε την αναθεώρηση της άδειας, Βαζαίος Πετρόπουλος, «από διώροφα σπίτια με υπόγειο και πισίνα θα γίνουν ισόγεια σπίτια με υπόγειο και πισίνα. Είχαμε κάνει τα σχέδια, έχουν κατατεθεί στην πολεοδομία αλλά η άδεια δεν έχει εκδοθεί. Όχι, δε μεσολαβούσε εταιρία. Στο όνομά της ήταν, και στο όνομα του συντρόφου της».
Συνολικά 280 τετραγωνικά μέτρα από την έκταση είναι οικοδομήσιμα, ενώ σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα μηχανικό στόχος του ζευγαριού το οίκημα θα γινόταν παραθεριστική κατοικία: «Είχαμε κάνει 3-4 συναντήσεις. Ήθελαν ένα σπίτι για εκείνους για να μένουν το καλοκαίρι που θα έρχονται, όλος ο σχεδιασμός γινόταν για να κάνει ένα σπίτι για την οικογένειά της».
Διαβάστε τα άρθρα της ATHENS VOICE για το Qatargate ΕΔΩ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.