Πολιτικη & Οικονομια

Σκρέκας για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Η τελευταία πρόταση δίνει το σωστό σήμα στις αγορές

Τι δήλωσε προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκρέκας για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Η τελευταία πρόταση δίνει το σωστό σήμα στις αγορές
© EUROKINISSI/POOL PHOTO/ European Union

ΕΕ - Πλαφόν στο φυσικό αέριο - Κώστρας Σκρέκας: Η τελευταία πρόταση δίνει το σωστό σήμα στις αγορές

«Το πλαφόν στα 188 ευρώ θα έδινε τα σωστά μηνύματα στην αγορά», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

«Λάβαμε σαφή εντολή από τους ηγέτες μας να βρούμε μια λύση σήμερα για το πλαφόν. Είναι χρέος μας να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή. Δεν θα επιμέναμε τόσο αν δεν ήμασταν πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για τους Ευρωπαίους πολίτες. Ελπίζω το μήνυμα αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης και ενότητας να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας καλύτερης χρονιάς για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός.

Ο Κ. Σκρέκας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Έχουμε ήδη δηλώσει ότι η αρχική πρόταση με τιμή πλαφόν στα 275 ευρώ δεν ήταν στην πραγματικότητα πλαφόν. Οπότε οποιαδήποτε τιμή μεταξύ 150 και 200 ευρώ, για εμάς, θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Ερωτηθείς για την πρόταση του πλαφόν στα 188 ευρώ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε: «Το πλαφόν στα 188 ευρώ θα έδινε τα σωστά μηνύματα στην αγορά».

ΕΕ - Φυσικό αέριο: «Σε απόσταση αναπνοής» η συμφωνία

Την πεποίθηση ότι η συμφωνία για τον διορθωτικό μηχανισμό στην τιμή του φυσικού αερίου είναι κοντά εξέφρασε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον, προσερχόμενη στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στον διορθωτικό μηχανισμό για το φυσικό αέριο. Οι ηγέτες έδωσαν στους υπουργούς Ενέργειας ξεκάθαρη εντολή να καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία», ανέφερε η κ. Σίμσον.

«Έχουμε εργαστεί πολύ στενά με την προεδρία και τα κράτη μέλη και πιστεύω ακράδαντα ότι η συμφωνία βρίσκεται κοντά. Φυσικά απαιτεί ισχυρό πνεύμα συμβιβασμού από όλους», προσέθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ