Ελλαδα

Εκτέλεση στη Νέα Σμύρνη: Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. στο υλικό από τις κάμερες της περιοχής

Βασικός στόχος το 44χρονο θύμα

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτέλεση με θύμα θύματα σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη - Αστυνομικοί στο σημείο
© Stringer / SOOC

Εκτέλεση στη Νέα Σμύρνη: Τα νέα στοιχεία για τα κίνητρα της διπλής δολοφονίας και οι εκτιμήσεις για την ταυτότητα του δράστη

Τον άνθρωπο που ενεργοποίησε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος των δύο ανδρών στη Νέα Σμύρνη, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την άκρη του νήματος της εκτέλεσής τους μπροστά στα μάτια δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών. Ο εκτελεστής, παραμένει άγνωστος στους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες βίντεο από κλειστά κυκλώματα καταγραφής καταστημάτων και σπιτιών κατά μήκος της διαδρομής –μέχρι ενός σημείου– που φέρεται να ακολούθησε ο εκτελεστής. Από τα πρώτα στοιχεία, φέρεται να απομακρύνθηκε με τη βοήθεια συνεργού του, που τον περίμενε στην αρχή της πλατείας με μηχανή. Σύμφωνα με τις αρχές, μιλάμε για ψυχρό εκτελεστή και εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για ποινικό που διαμένει στην Ελλάδα. Από το οπτικό υλικό από κάμερα του καταστήματος αλλά και από άλλες κάμερες που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί φαίνεται πως ο δράστης, είναι νεαρής ηλικίας. Τα βίντεο αναλύονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φαίνεται κάποιο στοιχείο, όπως ίχνη δερματοστιξίας, κάποιο παλαιότερο τραύμα ή κάποιο εκ γενετής σημάδι. Ταυτόχρονα αναλύονται οι κινήσεις του εκτελεστή για να διαπιστωθεί εάν έχει κάποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα που θα βοηθήσει στην αναγνώρισή του.

Εκτέλεση στη Νέα Σμύρνη: Βασικός στόχος ο 44χρονος νεκρός - Τον σκότωσε με σφαίρες στο κεφάλι

Ο βασικός στόχος της μαφιόζικης εκτέλεσης ήταν ο πρώτος νεκρός. Πρόκειται για πρώην έγκλειστο των φυλακών για αδικήματα που αφορούν ληστείες και ναρκωτικά, έναν 44χρονο άνδρα, ο οποίος έχει απασχολήσει τις αρχές και με υποθέσεις κυκλωμάτων που πωλούν προστασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο 41χρονος φίλος του, που επίσης ξεψύχησε λίγη ώρα μετά τη φονική επίθεση, εάν και είναι άγνωστος στις αρχές, εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν έχει εμπλοκή σε έκνομες ενέργειες μαζί με τον 44χρονο. Είναι επίσης αλβανικής καταγωγής χωρίς φάκελο στις αρχές, όπως επισημαίνει αξιωματικός του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που συμμετέχει στις έρευνες. Τα κίνητρα, λίγο πολύ, είναι κατανοητά για τους αστυνομικούς. Σχετίζονται με τον πόλεμο που επικρατεί στη νύχτα. Το πόσο εύκολο να διαλευκανθεί η υπόθεση, θα εξαρτηθεί από τα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών. Σε γενικές γραμμές όμως, κρίνοντας από αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, δύσκολα εντοπίζονται οι εκτελεστές ή οι ηθικοί αυτουργοί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ