- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Qatargate - La Repubblica: Οι Βέλγοι δικαστές πιστεύουν ότι η Καϊλή γνώριζε
Όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Τζουλιάνο Φοσκίνι
Qatargate - La Repubblica: «Οι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της»
Συνέχεια στις αποκαλύψεις για το Qatargate, με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Τζουλιάνο Φοσκίνι, της εφημερίδας La Repubblica, να δηλώνει ότι η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν ήταν στο αρχικό πλάνο των Βέλγων εισαγγελέων. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο Φοσκίνι είπε συγκεκριμένα ότι η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν ήταν στο αρχικό πλάνο των Βέλγων εισαγγελέων, όταν όμως βρέθηκαν τα χρήματα στο σπίτι της δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.
Παράλληλα, επισήμανε ότι οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της και ότι ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ήταν μπλεγμένος σε έναν «τζόγο διαφθοράς».
Ο Ιταλός δημοσιογράφος είπε επίσης, επικαλούμενος πηγές των Βρυξελλών, ότι ο Τζόρτζι συνεργάζεται με τη βελγική Δικαιοσύνη, δίνοντας ονόματα και στοιχεία, προκειμένου να πετύχει συμβιβασμό όσον αφορά στην ποινή του. Θα πρέπει, ωστόσο, να δείξει ακόμα μεγαλύτερη διάθεση στο να συνδράμει την έρευνα των βελγικών Αρχών.
Ο δημοσιογράφος της Repubblica ανέδειξε και ένα σημείο της υπόθεσης, το οποίο ο ίδιος θεωρεί χαρακτηριστικό, μολονότι αποτελεί μία πτυχή που δεν έχει «φωτιστεί» τόσο πολύ.
Όπως είπε, στις 8 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο χρηματισμού βρίσκονταν μαζί σε πάρτι που διοργάνωσε ο πρέσβης του Κατάρ και, όπως είπε ο Φοσκίνι, το γεγονός αυτό δείχνει την «ασυδοσία» τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.