Πολιτικη & Οικονομια

«Αθώα» δηλώνει η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο «Qatargate» - «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» (βίντεο)

«Τα χρήματα δεν είναι δικά μου» ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου της

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Εύα Καϊλή δεν σταματά να ισχυρίζεται ότι είναι αθώα για το σκάνδαλο Qatargate
Η Εύα Καϊλή δεν σταματά να ισχυρίζεται ότι είναι αθώα για το σκάνδαλο Qatargate © Brigitte Hase / European Parliament Multimedia Center

Εύα Καϊλή για το Qatargate και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι - Τι είπε για τα χρήματα στο σπίτι της στις Βρυξέλλες

Η Εύα Καϊλή, μιλώντας για το Qatargate, δεν σταματά να ισχυρίζεται ότι είναι αθώα. Με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο να διαδέχονται η μία την άλλη, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή έκανε νέες δηλώσεις το πρωί της Πέμπτης (15/12). Όπως είπε, διά στόματος του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, «δεν θα επιτρέψει να γίνει Ιφιγένεια».

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, παίρνει όλη την ευθύνη πάνω του για το σκάνδαλο Qatargate, καλώντας τους δικαστές να αφήσουν ελεύθερη την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Le Soir» και «La Repubblica».

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη» δήλωσε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος κατέρρευσε ενώπιον των δικαστών στις Βρυξέλλες και δήλωσε μετανιωμένος.

Διεθνή ΜΜΕ: Ομολόγησε την εμπλοκή του ο σύντροφος της Εύας Καϊλή | 15/12/22 | ΕΡΤ

Η Εύα Καϊλή και ο ρόλος της στο Qatargate - Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

«Δεν φέρεται να έχει κάποια εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν, εκτός από το ότι η ίδια ήταν στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν χρήματα. Η πολύμηνη παρακολούθηση δείχνει ότι δεν φέρεται να έχει σχέση με τα χρήματα ή ότι είχε ύποπτες συνομιλίες» ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Και συμπλήρωσε: «Τα χρήματα δεν είναι δικά της, ανήκουν σε πρόσωπο εκτός της οικογένειας της κυρίας Καϊλή και τα μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο για να τα παραλάβει ο πραγματικός κάτοχός τους».

«Τα χρήματα αυτά, τις 600.000 ευρώ, έπρεπε να τα παραδώσει ο σύντροφος της κ. Καϊλή στον πραγματικό κάτοχό τους. Ο σύντροφός της ήταν αυτός που έφερε τα χρήματα στο σπίτι» ανέφερε επίσης ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο Qatargate.

«Η Εύα Καϊλή όταν αντιλήφθηκε τα χρήματα, ρώτησε τι είναι και δεν πήρε πειστική απάντηση, και τότε ο πατέρας της τα πήρε για να τα πάει στον κάτοχό τους, τον πρόλαβε όμως η Αστυνομία. Αυτά είπε και ο πατέρας της στις Αρχές και τον άφησαν ελεύθερο» ισχυρίστηκε ακόμη ο γνωστός ποινικολόγος.

Και πρόσθεσε: «Προηγήθηκε παρακολούθηση μηνών και δεν υπάρχει καταγραφή σε ηχητικό ντοκουμέντο ή σε κάμερα για την Εύα Καϊλή. Η βαλίτσα με τα χρήματα στο σπίτι της δεν έχει καμία σχέση με τις δηλώσεις για το Κατάρ».

«Όλες οι ενέργειες και πρωτοβουλίες της κυρίας Καϊλή ήταν με έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν υπήρχε προσωπική ατζέντα της κυρίας Καϊλή, όλα ήταν απόφαση πολιτική του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν και όχι μόνο της Ευρωβουλής και της κυρίας Μετσόλα» κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή και το σκάνδαλο Qatargate που σαρώνει το Ευρωκοινοβούλιο.

Η πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή για το «ξήλωμα» από το Ευρωκοινοβούλιο - Η ατάκα της για τον Ιταλό σύντροφό της

Σχετικά με τη διαγραφή της και την καθαίρεσή της από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή, όπως μετέφερε ο δικηγόρος της, είπε: «Αν ήμουν πρόεδρος, και εγώ αυτό θα έκανα μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση».

«Ο σύζυγός της επιβεβαιώνει όσα λέει η κ. Καϊλή για τα χρήματα. Όλα έγιναν εκείνες τις ώρες. Όταν τα είδε και δεν πήρε πειστική απάντηση για την προέλευσή τους, ζήτησε άμεσα να φύγουν από το σπίτι τα χρήματα. Ανέλαβε να είναι μεταφορέας ο πατέρας της, γιατί δεν υπήρχε κάποιος άλλος» σημείωσε ο δικηγόρος.

«Όλα αυτά τα χρήματα ανήκαν σε πρόσωπο εκτός του σπιτιού!» Δημητρακόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα

Η Εύα Καϊλή εξηγεί τι συνέβη με το διαμέρισμα στο Ψυχικό

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την περιουσία της Εύας Καϊλή με βάση τα πόθεν έσχες της, ο δικηγόρος της ανέφερε ότι η κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Qatargate αγόρασε σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εμπορική του αξία το διαμέρισμα στο Ψυχικό.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, δήλωση της προηγούμενης ιδιοκτήτριάς του για το χαμηλό τίμημα μεταβίβασης, η οποία φέρεται να είπε: «Προσπαθούσα 8 χρόνια να το πουλήσω, είναι πάνω στην Κηφισίας, δεν το έπαιρνε κανείς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ