Ελλαδα

Φέρτε πίσω το βίντεο με την μπάλα Μηταράκης

Το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούσε η μπάλα Μηταράκης «κατέβηκε» από το YouTube

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάλα με φωτογραφία του Νότη Μηταράκη σε χριστουγεννιάτικο δέντρο
© Youtube

Νότης Μηταράκης: Οι μπάλες σε χριστουγεννιάτικο δέντρο με το πρόσωπο του υπουργού και το βίντεο που «κατέβηκε» από το YouTube.

Εδώ και αρκετά χρόνια (από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δηλαδή) νόμιζα ότι το θέμα «στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου» έχει κλείσει. Νόμιζα ότι τα στολίδια είναι δεδομένα, δοκιμασμένα στον χρόνο και (όπως κάθε τι πραγματικά κλασσικό) χωρίς καμιά ανάγκη ανανέωσης. Μέχρι που είδα το βίντεο που έφτιαξαν κάποιοι υπάλληλοι κάποιας υπηρεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης στο οποίο πρωταγωνιστεί μια μπάλα Μηταράκης (ή Mitarachi).

Προς μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα ότι η μπάλα Μηταράκης (ή Mitarachi) είναι μόνο μία και ότι οι υπάλληλοι στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της υπηρεσίας του υπουργείου με μπάλες που η καθεμία έχει το πρόσωπο ενός υπαλλήλου, πράγμα που είναι ο ορισμός της χαμένης ευκαιρίας αφού, αν οι μπάλες είχαν αποκλειστικό το χαρούμενο προσωπάκι του υπουργού. το δέντρο πραγματικά θα έλαμπε.

Επειδή όμως μια καλή ιδέα είναι σαν σπόρος που πέφτει σε εύφορο έδαφος ελπίζω του χρόνου (και φέτος θα ήταν ωραίο, αλλά φοβάμαι δεν υπάρχει χρόνος) η ιδέα να βρει μιμητές σε όλα τα υπουργεία και τα δέντρα να στολιστούν με μπάλες που μέσα τους θα λάμπουν τα πρόσωπα των υπουργών. Μπορεί να μη φτάνουν τη λάμψη της μπάλας Μηταράκης (ή Mitarachi), αλλά ποιος δεν θέλει να δει χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα είναι στολισμένα με μπάλες Σταϊκούρας ή μπάλες Βορίδης ή μπάλες Σκρέκας ή μπάλες Άδωνις;

Και τώρα που το σκέφτομαι, γιατί να μείνουμε στα υπουργεία; Δεν θα ήταν πολύ ωραίο αν στο Μαξίμου στόλιζαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες όλου του υπουργικού συμβουλίου και στην κορυφή αντί για αστέρι έβαζαν ένα action figure του Κυριάκου του Μητσοτάκη (ιδανικά με φώτα λεντ στα μάτια); Θα φοβόταν λίγο ο Πίνατ, αλλά νομίζω αυτή είναι μια θυσία που μπορεί να γίνει για το πιο σπουδαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο από τότε που οι συμμετέχοντες στους εορτασμούς έβαλαν στο μάτι τα έλατα.

Όμως, όπως θα διαπιστώσατε και από τον τίτλο του σημερινού «και μπράβο τους», όλα αυτά τα ωραία και γιορτινά σκεπάζονται από μια δυσάρεστη εξέλιξη. Το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούσε η μπάλα Μηταράκης (ή Mitarachi) κατέβηκε.

Το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούσε η μπάλα Μηταράκης κατέβηκε

Δεν ξέρω αν γι' αυτό φταίει η φυσική σεμνότητα του υπουργού (η οποία, αν θυμάστε, τον έκανε να παίξει μόνο λίγα δευτερόλεπτα στο σίριαλ που διαδραματίζεται στο υπουργείο του) ή αν οι δημιουργοί λύγισαν από τις επικρίσεις των οπισθοδρομικών συμπολιτών. Η ουσία είναι ότι τώρα που έχω δει το βίντεο με την μπάλα Μηταράκης (ή Mitarachi) οι γιορτές μου μοιάζουν φτωχές χωρίς αυτό. Και το κακής ποιότητας απόσπασμα που βρήκα δεν αρκεί για να με ικανοποιήσει. Παρ' όλα αυτά το βάζω εδώ για να το απολαύσετε και να ενώσετε τις φωνές σας με τη δική μου στην απαίτηση να ξανανέβει το ορίτζιναλ βίντεο της μπάλας Μηταράκης (ή Mitarachi). Και μπράβο σας.

Υπουργείο  Μετανάστευσης: Χριστουγεννιάτικες μπάλες με την φάτσα του Μηταράκη ...ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ