- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταϊκούρας: Επί δύο ώρες «μπινελικωνόμασταν» με τους τραπεζίτες
Το σχόλιο του υπουργού για τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους τραπεζίτες
Χρήστος Σταϊκούρας για συνάντηση με τους εκπροσώπους του τραπεζικού συστήματος: Λύση για 30.000 δανειολήπτες - Καλύπτεται το 50% της αύξησης των δόσεων
Δύσκολες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις που είχε με τους εκπροσώπους του τραπεζικού συστήματος, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνομιλώντας νωρίτερα σήμερα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων αποτυπώνει η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών ότι η συζήτηση αυτή σε κάποιες φάσεις της έγινε σε κακό κλίμα. Μάλιστα, κατά πληροφορίες ανέφερε: «Δύο ώρες μπινελικωνόμασταν. Έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουμε ακόμη».
Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πάντως «μερική ικανοποίηση» από το αποτέλεσμα της «δύσκολης» διαπραγμάτευσης.
«Σώζουμε 30.000 συμπατριώτες μας», είπε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι άμεσα οι τράπεζες θα ανακοινώσουν ότι θα καλύψουν το ήμισυ της αύξησης της δόσης δανείου για 30.000 δανειολήπτες οι οποίοι ανήκουν στην ευάλωτη ομάδα πολιτών.
Σταϊκούρας - Τραπεζες: Η πρόταση να ισχύσει το μέτρο 12 μήνες
Η πρόταση των τραπεζών είναι το μέτρο να ισχύσει για ένα 12μηνο. Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επί του προϋπολογισμού.
«Θα ωφεληθούν οι δανειολήπτες που ορίζονται ευάλωτοι, με βάση τη νομοθεσία. Θα είναι 30.000 δανειολήπτες», είπε ο υπουργός Οικονομικών που επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη που να κάνει κάτι ανάλογο, με εξαίρεση την Ισπανία η οποία κάλεσε εθελοντικά όποια τράπεζα θέλει, να βοηθήσει. Σημαντικό, είπε επίσης ο κ. Σταϊκούρας είναι ότι οι τράπεζες θα ανακοινώσουν την απόφαση τους αυτή, χωρίς να επηρεαστεί ο κρατικός προϋπολογισμός. και τούτο καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζητήματα με τον SSM και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Στο τραπέζι της συζήτησης με τις τράπεζες τέθηκε και το ζήτημα των προμηθειών των τραπεζών και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, για τον οποίο ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι 500 πολίτες, το τελευταίο 20ημερο, πήρανε ρύθμιση. Η επόμενη συνάντηση με τις τράπεζες τοποθετείται στις αρχές του νέου χρόνου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.