- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενζίνη 20% φθηνότερη τα Χριστούγεννα σε σχέση με το καλοκαίρι
Τι εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής
Καύσιμα - Πρόεδρος Πρατηριούχων: Τα Χριστούγεννα η βενζίνη θα είναι 20% φθηνότερη από ό,τι το καλοκαίρι
Στα 1,131 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται σήμερα στην Αθήνα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις για το επίδομα έχουν ξεπεράσει το 1,1 εκατ. σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.
Το τελευταίο διάστημα οι τιμές των υγρών καυσίμων παρουσιάζουν πτώση σχεδόν κατά 2 λεπτά καθημερινά, σημείωσε, με την τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης από τα δύο ευρώ έχει πέσει γύρω στο 1,90 ευρώ το λίτρο. Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,94 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αθήνα είναι στα 1,872 ευρώ το λίτρο.
Το πετρέλαιο θέρμανσης από το 1,42 ευρώ το λίτρο που είχε ξεκινήσει σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά είναι γύρω στο 1,17 ευρώ το λίτρο, είπε και υπενθύμισε ότι οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 31/12.
Όμως έχει ανοίξει η συζήτηση για την επέκταση του μέτρου της επιδότησης καυσίμων και τους πρώτους μήνες του 2023. Από την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε να καταγραφούν και στις αντλίες και οι μειώσεις των τελευταίων ημερών, αποκάλυψε ο κ. Παπαγεωργίου.
«Εμείς σαν κλάδος πιέζουμε για φθηνά υγρά καύσιμα γιατί αυτό που πλήττει τον κλάδο μας είναι οι μικρές ποσότητες που αγοράζει ο πελάτης. Από το φθινόπωρο η Ελλάδα είναι μέσα στις 3 – 4 χώρες στην Ευρώπη με τις υψηλότερες τιμές στην αμόλυβδη. Αυτό οφείλεται στον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στο ΦΠΑ που στην Ελλάδα παραμένει στο 24%», τόνισε.
Την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα που θα πληρώσει κάποιος για την εκδρομή του θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής, ενώ συνέστησε στους πολίτες να προβληματίζονται και να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και σύνεση τα πρατήρια που έχουν τιμές καυσίμων αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.