Μητσοτάκης: Πρώτο μας μέλημα τα παιδιά να είναι ασφαλή
Η διαφορετική συνέντευξη του πρωθυπουργού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού - Τι είπε για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»
Μια διαφορετική τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται».
Ξεκινώντας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προστασία των ζώων και ακολούθως με αφορμή την ανάρτησή του για την περιπέτεια υγείας της αδερφής του στάθηκε στη σημασία της έγκαιρης πρόγνωσης για τον καρκίνο του μαστού και τη δρομολόγηση του προγράμματος προληπτικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά».
«Ξέρω ότι υπάρχει πάντα φόβος. Η απάντηση σε αυτό είναι πως αν είναι να βρεις κάτι, καλύτερα να το βρεις νωρίς», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως είναι πραγματικά αμαρτία σήμερα να χάνονται γυναίκες επειδή δεν το διέγνωσαν έγκαιρα.
Σε ερώτηση για τις γυναικοκτονίες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση γενικότερα της έμφυλης βίας, των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας κλπ μίλησε για «ένα σύνολο πρωτοβουλιών για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που πάντα υπήρχε. Τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες έχουν το θάρρος και τη δύναμη να καταγγέλλουν τα περιστατικά και εμπιστεύονται περισσότερο το Κράτος». Ανέφερε επίσης πως είναι σημαντικό μια γυναίκα να ξέρει ότι θα βρει όχι μόνο κατανόηση αλλά και φροντίδα.
Ειδική αναφορά έκανε στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, την εθνικής εμβέλειας υπηρεσία για τη βία κατά των γυναικών καθώς και στη νέα κρυπτογραφημένη εφαρμογή το λεγόμενο «κουμπί πανικού».
Τόνισε συνολικά πως «Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις προκαταλήψεις γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να ανέχεται κανείς κανενός είδους κακοποιητική συμπεριφορά».
Είπε επίσης πως επιμένει πάρα πολύ στην εκπαίδευση των νέων παιδιών, με αναφορά σε ένα αξιόλογο βίντεο που προετοίμασαν παιδιά Λυκείου του Αιγάλεω με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.
Ειδική αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι υπάρχουν είδη μουσικής που χρησιμοποιούν εκφράσεις κι ένα πρότυπο για τις γυναίκες που είναι απαράδεκτο.
«Πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή και είναι ασφαλή τα παιδιά»
Στη συνέχεια, για το θέμα της Κιβωτού είπε ότι υπήρχαν αρκετά δεδομένα χωρίς να προκαταβάλλεται η λειτουργία της Δικαιοσύνης για να αναληφθεί δράση άμεσα και να αλλάξει η διοίκηση.
«Πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή και είναι ασφαλή τα παιδιά» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. Επεσήμανε ότι το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε κάποια οικογένεια είτε με υιοθεσία είτε με αναδοχή και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση. «Και πρέπει να πω ότι αυτή ήταν πολιτική και της προηγούμενης κυβέρνησης», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο ΔΣ της Κιβωτού.
Αναφορικά με την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το αν παρακολουθεί τι του γράφουν επεσήμανε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μια καλή πλευρά και μια σκοτεινή πλευρά. Η τοξικότητα, η χυδαιότητα τα ανώνυμα σχόλια είναι στη σκοτεινή πλευρά, είπε. Από τη φύση μου δε μ' αρέσει πολύ να τσακώνομαι, μ' αρέσει η επιχειρηματολογία αλλά μερικές φορές βλέπω και ενδιαφέροντα σχόλια, πρόσθεσε.
Ως προς το πώς μαθαίνει για το τι θέλει ο κόσμος, τόνισε πως οι μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι ένας τρόπος για να καταλαβαίνουμε αν οι πολιτικές μας έχουν απήχηση κι έφερε ως παράδειγμα το «καλάθι του νοικοκυριού».
Επεσήμανε ακόμη πως υπάρχουν εργαλεία για να ακούμε τι λέει η κοινωνία αλλά οι περιοδείες είναι σίγουρα ένα καλό μέσο «αρκεί να πηγαίνεις με διάθεση να ακούσεις και όχι μόνο να σ' ακούσουν».
Ολοκληρώνοντας με πιο χαλαρή διάθεση τη συνέντευξη σε ερώτηση σχετικά με το πώς αποφορτίζεται στο τέλος μίας μέρας που όλα έχουν πάει στραβά, είπε: «Όχι διαφορετικά από τον καθένα. Για μένα είναι σημαντική η άθληση. Επίσης μια χαλαρή συζήτηση με τη γυναίκα μου, να δούμε κάτι στο Netflix, να φύγουμε από το κινητό».
Ομολόγησε ότι έχει παρακολουθήσει επεισόδια του «Σασμού» ερωτώμενος σχετικά ενώ γενικότερα εξήρε την καλή πορεία της ελληνικής τηλεόρασης.
Για το σχόλιό του σε ανάρτηση στο Luben είπε πως έχει σημασία να έχει κανείς χιούμορ και να αυτοσαρκάζεται και το χαρακτήρισε έμπνευση της στιγμής σε ένα κανάλι που κάνει ενδιαφέρουσα σατυρική δουλειά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο» είπε ο πρωθυπουργός
Η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά την ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, αλλά την ανάγκη για θεσμικά κόμματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύονται σε επεξεργασμένο πρόγραμμα και πολιτικές αρχές
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.