Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για Κιβωτό: Συνολικό σχέδιο για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

«Στενάχωρη ιστορία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάλης για Κιβωτό: Συνολικό σχέδιο για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κιβωτός του Κόσμου - Πάτρα: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Θέση για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στην Πάτρα

Πιο συγκεκριμένα: «Στενάχωρη ιστορία αυτή με την Κιβωτό του Κόσμου και δεν είναι δουλειά μας να προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα της έρευνας των αρχών. Είχαμε όμως αρκετές ενδείξεις για να αλλάξουμε το ΔΣ. Είναι άτομα με πολύ υψηλό κύρος και γνώση της παιδικής προστασίας ώστε να εξορθολογηθεί η λειτουργία της δομής αυτής» απάντησε στην συγκεκριμένη ερώτηση ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «πολιτική της κυβέρνησης και της προηγούμενης ήταν να προχωρήσουμε σε παρέμβαση ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα παιδιά σε δομές αλλά σε οικογένειες και βρήκαμε αντιστάσεις. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησής μας, μας επιτρέπει αυτές τις κινήσεις. Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την κοινωνία των πολιτών αλλά θέλουμε όποιος παρέχει ένα τέτοιο κρίσιμο έργο που αφορά παιδια να πληροί πολύ υψηλές προδιαγραφές».

Μητσοτάκης: Το σχέδιο για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. «Αυτή η κυβέρνηση κατέθεσε ένα συνολικό σχέδιο για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών πριν σκάσουν τα περιστατικά στον Κολωνό και το ζήτημα της Κιβωτού. Μακάρι αυτό το σχέδιο να τύχει οριζόντιας στήριξης ως προς την εφαρμογή του. Θεωρώ αδιανότο να είμαστε σε μια κομματική αντιπαράθεση για ζητήματα που επηρεάζουν την κοινωνία. Δυστυχώς αυτό έγινε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Μακάρι να εισακουστεί η ευχή μου γιατί δεν είναι δυνατόν στον δημόσιο διάλογο να διακινούνται τέτοια χυδαία υπονοούμενα», κατέληξε στην απάντηση για το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ