Πολιτικη & Οικονομια

Η Φωτίου καταγγέλλει διαστρέβλωση της δήλωσής της - «Οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος»

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώ Φωτίου
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώ Φωτίου © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παρακολουθήσεις: Η δήλωση της Θ. Φωτίου για την υπόθεση – Τι ανέφερε για το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης

Διαστρέβλωση των όσων ανέφερε για το θέμα των παρακολουθήσεων στη Βουλή καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

«Ανεξαρτήτως τι κατάλαβε από τα λεγόμενά μου σήμερα σε Επιτροπή της Βουλής και τι προβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, η αλήθεια είναι η εξής: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό. Αποτελεί πληγή για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει σε δήλωσή της.

Προσθέτει επίσης ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη διασπαθίζει αδιαφανώς το δημόσιο χρήμα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης σε ημέτερους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος. Καμία διαστρέβλωση δε θα τους σώσει από το να λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες».

Η δήλωση της Φωτίου στη Βουλή και η απάντηση Γεωργιάδη

Σημειώνεται πως το μεσημέρι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η «υπόθεση των υποκλοπών αποκαλύφθηκε» επειδή η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε απαιτήσεις επιχειρηματιών.

«Όλο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράζετε το χρήμα, και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, ένα παρά ένα, στις υποκλοπές. Διότι ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η ιστορία των ημερών. Έχετε πείσει κανέναν; Πάμε σε εκλογές διότι από ό,τι φαίνεται δεν αντέχετε ούτε μέχρι τον Ιανουάριο», δήλωσε

Τον λόγο πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας «κυρία Φωτίου, μόνο ευχαριστίες μπορώ να σας δώσω. Ακούσατε τι είπε προηγουμένως η κυρία Φωτίου. Ότι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράσαμε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ και επειδή δεν είναι αυτοί ευχαριστημένοι, γι’ αυτό βγάζουν τα λεγόμενα σκάνδαλα των υποκλοπών».

Σημειώνεται ότι για τον εν λόγω θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ