- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολιτική κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η συνάντηση Τσίπρα με τον Γάλλο πρέσβη
«Κλιμακώνει σοβαρά τις ανεύθυνες ενέργειές του», λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον πρέσβη της Γαλλίας και η αιχμηρή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Νέα πολιτική κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.
Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για τη σημασία των ελληνογαλλικών σχέσεων και τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να υπογραμμίζει, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, ότι πρέπει να υπάρξει αποφασιστική αντιμετώπιση της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης από την ΕΕ, καθώς και ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τερματισμό της ρωσικής εισβολής και επιστροφή στη διπλωματία.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια συγκροτημένη ευρωτουρκική πολιτική που να περιλαμβάνει την απειλή ισχυρών κυρώσεων και τη διασύνδεση της Χάγης με την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης.
Υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ελληνογαλλική συνεργασία στον αμυντικό τομέα, τονίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις σχετικές συμβάσεις με τη Γαλλία.
Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave - https://t.co/lGOWgzlVgY pic.twitter.com/r19eG3SWhi
— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) November 12, 2022
Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση
Οι αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης και την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
«Ο κ. Τσίπρας κλιμακώνει σοβαρά τις ανεύθυνες ενέργειές του και γίνεται εθνικά επικίνδυνος. Αφού δεν ψήφισε την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και το εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μέσω των οποίων η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι σε κάθε απειλή, έρχεται να θέσει ζήτημα ακύρωσης των συμφωνιών αυτών», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
«Η πρόθεσή του κάνει φυσικά πολύ χαρούμενους όσους έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο εξαιτίας της αδυναμίας τους να απαντήσουν στη γεωστρατηγική και στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας, η οποία αλλάζει ήδη υπέρ μας τις ισορροπίες.
Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται σκοτεινά συμφέροντα, που είχαν μάθει να κερδίζουν τεράστια ποσά από τις αμυντικές προμήθειες στο παρελθόν. Έτσι, ευνοούνται άνθρωποι που βάζουν τον προσωπικό τους πλουτισμό πάνω από το εθνικό συμφέρον», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να βλάψει την πατρίδα και να ακυρώσει την πορεία ισχυροποίησής της, ώστε να είναι σε θέση να υπερασπιστεί δυναμικά την ασφάλεια, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, απέναντι σε κάθε επίβουλο. Προχωράμε στο εθνικό σχέδιο ανυποχώρητοι και ακάθεκτοι. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραλαμβάνει τα Rafale και τις Belhara σύμφωνα με τον σχεδιασμό».
Ο κ. Τσίπρας κλιμακώνει σοβαρά τις ανεύθυνες ενέργειές του και γίνεται εθνικά επικίνδυνος. https://t.co/BL6z9wMADm pic.twitter.com/bssHXVdqX2
— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) November 12, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.