Πολιτικη & Οικονομια

Επίδομα θέρμανσης: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για την επιδότηση πετρελαίου

Το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
epidoma-thermansis

Επίδομα θέρμανσης - Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα - Η επιδότηση πετρελαίου, οι δικαιούχοι και η πλατφόρμα

Εντός της εβδομάδας η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, όπως προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στο OPEN την Τρίτη (1/11) το πρωί, επισημαίνοντας ότι η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ήδη πραγματοποιούμε τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, ξεκινήσαμε από το επίδομα θέρμανσης, έρχεται η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης -εκτιμώ ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα- και στη συνέχεια θα έρθει η υλοποίηση του μέτρου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Για να έχουμε μια αίσθηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, η επιδότηση και το επίδομα αθροίζουν στα 500 εκατομμύρια ευρώ».

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης - Η πρόβλεψη για τους δικαιούχους που είχαν κάνει αίτηση πέρυσι

Αναφορικά με την πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης, την αίτηση και την πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Θα ανοίξει το επόμενο διάστημα, δηλαδή μέσα στον Νοέμβριο και θα τρέξει μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει μέχρι τέλος του έτους».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για αυτούς που πήραν πέρυσι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και υποβάλλουν και φέτος αίτηση, να πληρωθούν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ