Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος για τον 53χρονο που εξέδιδε την 12χρονη του Κολωνού: «Η έρευνα θα φτάσει ως το τέλος»

Καθυστέρηση καταλογίζει ο Χρήστος Σπίρτζης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με χειροπέδες στον ανακριτή ο 53χρονος βιαστής της 12χρονης στον Κολωνό
Με χειροπέδες στον ανακριτή ο 53χρονος βιαστής της 12χρονης στον Κολωνό © ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Κολωνός: Το μήνυμα του Τάκη Θεοδωρικάκου για την έρευνα και η ανακοίνωση Χρήστου Σπίρτζη για καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 53χρονου

Μέσα στις επόμενες ώρες διαρρέεται ότι αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του 53χρονου βιαστή της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για τον άνδρα που εξέδιδε το κορίτσι έναντι αμοιβής σε άτομα που «ψάρευε» μέσα από το διαδίκτυο. Μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέφρασε την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να φτάσει την έρευνα για τη δράση του κατηγορούμενου «έως το τέλος». 

«Η σύλληψη του 53χρονου στον Κολωνό, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η παιδοφιλία και η κακοποίηση παιδιών αποτελούν τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα. Αυτονόητο είναι πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και πως στην υπόθεση θα χυθεί άπλετο φως. Τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Η νοσηρότητα και ο σκοταδισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας», γράφει χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Η σύλληψη του 53χρονου στον Κολωνό, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας της Ελληνικής...

Posted by Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos on Monday, October 10, 2022

53χρονος βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό - Σπίρτζης: «Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι απόπειρα συγκάλυψης»

Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, καταλόγισε στις αρχές καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών τόσο του 53χρονου, όσο και του 42χρονου συλληφθέντα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό. 

«Το γεγονός ότι το κτήνος από τον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι, είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ και έχει φωτογραφηθεί με τα μισά στελέχη του κόμματος από μόνο του δεν είναι αναγκαστικά μεμπτό, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο κ. Πατούλης, εκθείαζαν δημοσίως το ήθος του. Ωστόσο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι Αρχές ακόμα δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων, όσο και των 213 ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο αφού είχαν δει πρώτα το πορνογραφικό υλικό, προκειμένου να ταυτοποιηθούν από ενδεχόμενα άλλα θύματα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση, τόσο στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους όσο και στην έρευνα κινητών και υπολογιστών τους, όπως είχε γίνει στην περίπτωση Λιγνάδη, δεν θα είναι απλά αισχρή και εγκληματική. Θα είναι απόπειρα συγκάλυψης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης.

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 53χρονος βιαστής 

Την Τετάρτη (12/10) αναμένεται να απολογηθεί ο 53χρονος από τον Κολωνό, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον των ανακριτικών αρχών, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, τη στιγμή που έρχονται στο φως και νέα στοιχεία για τη δράση του.

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε και ο 42χρονος άνδρας, που φέρεται να είχε πληρώσει τον 53χρονο για να εξασφαλίσει την ερωτική συνεύρεση με το ανήλικο κοριτσάκι.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», που επικαλείται πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αρχές εξετάζουν ο 53χρονος να είχε οργανωμένο σχέδιο, με το οποίο προσέλκυε τους πελάτες του, τάζοντάς τους σεξ με το παιδί. Με άλλο σχέδιο είχε καταφέρει νωρίτερα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας της 12χρονης, η οποία εργαζόταν στην επιχείρησή του, αλλά και της ίδιας της 12χρονης. Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκονται τα πολλά ψεύτικα προφίλ που διατηρούσε και μέσα από τα οποία ψάρευε άνδρες - υποψήφιους πελάτες.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να κινούνται σε τρία επίπεδα.

  • Εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας άνθρωπος στα 53 του χρόνια να μπαίνει σε μια τέτοια αρρωστημένη διαδικασία. Το γεγονός ότι γνώριζε που να αναζητήσει τους παιδόφιλους πελάτες του, δείχνει ότι ήταν μυημένος σε τέτοια κυκλώματα. Οι αρχές αναζητούν στοιχεία μέσα από το κινητό και τον υπολογιστή του, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξαν και άλλα ανήλικα παιδιά θύματά του.
  • Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς ή πρόσωπα που τον κάλυπταν. Τις επόμενες ώρες ή και ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.
  • Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εντοπίσει τους βιαστές του 12χρονου κοριτσιού.
Σεπόλια: «Ήσυχος οικογενειάρχης» λένε οι γείτονες για τον 53χρονο | 10/10/22 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ