Πολιτικη & Οικονομια

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για τον θεσμό του μέντορα στα σχολεία - To tweet της Νίκης Κεραμέως

Την ίδια τύχη είχε προ ημερών και η κινητοποίηση της ΔΟΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νίκη Κεραμέως σχολίασε τις εξελίξεις στο απεργιακό μέτωπο - Το υπουργείο Παιδείας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών.
«Οι προσπάθειές μας όλες έχουν ένα στόχο: την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας», δηλώνει η Νίκη Κεραμέως © Eurokinissi / Μιχάλης Καραγιάννης

Η Νίκη Κεραμέως σχολίασε τις εξελίξεις στο απεργιακό μέτωπο - Το υπουργείο Παιδείας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, όπως έκανε γνωστό μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως έγραψε η Νίκη Κεραμέως στο Twitter: «Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο και η απεργία της ΑΔΕΔΥ - όπως και η πανομοιότυπη της ΔΟΕ -για το νέο θεσμό του μέντορα που υποστηρίζει τους νέους εκπαιδευτικούς. Οι προσπάθειές μας όλες έχουν ένα στόχο: την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη».

Πριν από λίγες ημέρες, η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις απεργίες διαρκείας που κήρυξαν συνδικαλιστικές ηγεσίες για το θεσμό του μέντορα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ζητούσε από το Δικαστήριο «να κρίνει παράνομη την κηρυχθείσα από τη ΔΟΕ απεργία - αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα, οι οποίοι, αξίζει να σημειωθεί, έχουν ρόλους υποστηρικτικούς του έργου των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας εν γένει, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα, Πέμπτη, λόγω του επείγοντος».

Όπως σημείωνε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, «η ΔΟΕ, που αρνείται συστηματικά την εφαρμογή των νόμων εν τοις πράγμασι, στοχεύοντας να επιβάλει τη βούλησή της στη Βουλή, ενώ αποπειράται διαρκώς να ματαιώσει κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης, επέδωσε στο Υπουργείο Παιδείας εξώδικο, στρεφόμενη κατά της εφαρμογής ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου». Μεταξύ των επιχειρημάτων που επικαλείται είναι ότι το Υπουργείο επιδιώκει την «ενίσχυση των μονοπρόσωπων οργάνων, όπως του διευθυντή του σχολείου», την «εντατικοποίηση της γραφειοκρατίας» που «πολύ απέχουν» από «την διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων των εκπαιδευτικών», ανάμεσα σε άλλα.

«Με τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, την οπισθοδρομική στάση και την άγνοια των διεθνών πρακτικών, η ΔΟΕ, που πρώτη θα έπρεπε να επιδιώκει τη στήριξη του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας με κάθε πρόσφορο μέσο, υπονομεύει τελικά τα ίδια τα συμφέροντα του κλάδου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί», κατέληγε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ