- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Έκρηξη» τιμών των ακινήτων σε όλη την Ελλάδα
Στο 9,4% η μέση αύξηση το β’ τρίμηνο σύμφωνα με την ΤτΕ
ΤτΕ: Αύξηση 10% στις τιμές των διαμερισμάτων το β' τρίμηνο.
Σημαντική αύξηση της τάξης του 10% κατέγραψαν, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των διαμερισμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Συγκεκριμένα και με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, εκτιμάται ότι το β΄ τρίμηνο του 2022 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 9,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2022 η αντίστοιχη αύξηση διαμορφώθηκε στο 9,3%, ενώ για το σύνολο του 2021 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,5%.
Πιο αναλυτικά, η αύξηση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 ήταν 10,5% για τα νέα διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 8,7% για τα παλαιά, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών.
Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2022 σημειώθηκε αύξηση των τιμών των νέων διαμερισμάτων κατά 10,4%, ενώ οι τιμές των παλαιών διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 8,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Για το σύνολο του 2021, οι τιμές για τα νέα και τα παλαιά διαμερίσματα αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 8,0% και 7,1% αντίστοιχα.
Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το β΄ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 ήταν 10,9% στην Αθήνα, 10,4% στη Θεσσαλονίκη, 8,9% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 6,3% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2022 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 10,5% στην Αθήνα, 9,4% στη Θεσσαλονίκη, 8,8% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 6,8% στις λοιπές περιοχές της χώρας σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2021.
Για το σύνολο του 2021, η αύξηση των τιμών στις προαναφερόμενες περιοχές σε σχέση με το 2020 ήταν 9,6%, 7,3%, 5,7% και 4,8% αντίστοιχα. Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το β΄ τρίμηνο του 2022 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 9,5% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2021. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2022 η αντίστοιχη αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων στις αστικές περιοχές ήταν 9,8%, ενώ για το σύνολο του 2021 η μέση ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε στο 7,9%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.