Πολιτικη & Οικονομια

Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας της ΔΥΠΑ - Θεσπίζεται επίδομα εργασίας

Οι διευκρινίσεις του διοικητή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαρτονομίσματα του ευρώ
Χρήματα - Πληρωμή επιδομάτων © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίδομα ανεργίας και επίδομα εργασίας από τη ΔΥΠΑ - Οι αλλαγές, οι εποχικοί υπάλληλοι και τα δύο νέα προγράμματα το Φθινόπωρο

Αλλαγές έρχονται στο επίδομα ανεργίας της ΔΥΠΑ, καθώς θεσπίζεται για πρώτη φορά από το Φθινόπωρο επίδομα εργασίας. Την ίδια ώρα, δύο νέα προγράμματα αναμένονται σε λίγες εβδομάδες. 

Σύμφωνα με τον διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρο Πρωτοψάλτη, το νέο πρόγραμμα με 10.000 θέσεις και 100% επιδότηση εισφορών στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία για νέους, αλλά και δράση που θα δώσει την ευκαιρία σε 3.000 νέους να αποκτήσουν δική τους επιχείρηση με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, αναμένονται το Φθινόπωρο.

Επίδομα ανεργίας: Ποιες είναι οι αλλαγές από τη ΔΥΠΑ

  • Θεσπίζεται για πρώτη φορά επίδομα εργασίας για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά, οι οποίοι εκτός από τον μισθό τους θα συνεχίζουν να εισπράττουν το 50% του επιδόματος ανεργίας ως «κίνητρο και επιβράβευση», όπως είπε ο διοικητής του Δ.ΥΠ.Α.
  • Παρέχεται για πρώτη φορά μπόνους ύψους 300 ευρώ στους μακροχρόνια (πάνω από 5 χρόνια) ανέργους που καταρτίζουν ψηφιακό Σχέδιο Δράσης, το οποίο σύμφωνα με τον κύριο Πρωτοψάλτη, οδηγεί σε «εύρεση δουελιάς το ταχύτερο δυνατό».
  • Εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια για τη διατήρηση σειράς βοηθημάτων, παροχών κ.λπ., που προβλέπονται για τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Θεσπίζεται ο «Ατομικός Λογαριασμός Δεξιοτήτων», για κάθε καταρτιζόμενο.
  • Προβλέπεται διαγραφή από το Μητρώο Ανέργων για δύο χρόνια και διακοπή του επιδόματος ανεργίας μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας, όπως επίσης διαγραφή από το Μητρώο για έξι μήνες και διακοπή του επιδόματος ανεργίας για άρνηση συμμετοχής σε δράση κατάρτισης.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στους εποχικούς υπαλλήλους, για τους οποίους επανέλαβε ότι όταν συμπληρώσουν 100 ένσημα και ολοκληρώσουν σεζόν παίρνουν το επίδομα ανεργίας, όπως κάθε χρονιά. Προσελήφθησαν 540 εργασιακοί σύμβουλοι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, είπε ο κ. Πρωτοψάλτης απευθύνοντας κάλεσμα στους ανέργους να προσέλθουν με ατομικά σχέδια, και να συναντηθούν με εργασιακό σύμβουλο, τονίζοντας ότι το επίδομα αποτελεί ανακούφιση αλλά δεν τους βοηθά να σταθούν στα πόδια τους.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ευάγγελος Χρυσάφης μιλάει στην Athens Voice
Ο Ευάγγελος Χρυσάφης μιλάει στην Athens Voice για το μέλλον της βιομηχανίας και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει ο ΣΕΒ

Ο Αντιπρόεδρος της Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS) / Πρόεδρος ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ προσθέτει ένα νέο ορόσημο στις δράσεις του με την υποψηφιότητά του ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.