Πολιτικη & Οικονομια

Διαψεύδει η Ουκρανία ότι εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ουκρανός πρέσβης Σεργκέι Σουτένκο
Ο Ουκρανός πρέσβης Σεργκέι Σουτένκο © EURONIKISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η Ουκρανία διαψεύδει ότι είχε ζητήσει την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Η ανάρτηση του πρέσβη.

Η Ουκρανία, μέσω του πρέσβη της στην Ελλάδα, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή της χώρας στην παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Αναλυτικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ουκρανός πρέσβης Σεργκέι Σουτένκο σημειώνει ότι η Ουκρανία ποτέ δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο από την ελληνική πλευρά.

«Παράξενες εποχές. Διεθνής Οργάνωση κατηγορεί τα θύματα του πολέμου για παραβίαση των κανόνων του πολέμου. Ξένες υπηρεσίες κατηγορούν την Ουκρανία για υποκλοπή των πολιτών της» επεσήμανε ο κ. Σουτένκο.

«Επιτρέψτε μου να επισημάνω αυτό, ποτέ δεν έχουμε ζητήσει κάτι τέτοιο από τον Έλληνα ομόλογό μας. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα».

Ο ίδιος διαπιστώνει πως η στιγμή είναι «πολύ βολική για να αποσπάσουν την προσοχή από το βασικό θέμα – τον πόλεμο στην Ουκρανία» και υπογραμμίζει πως «οι Ρώσοι κατακτητές σκοτώνουν καθημερινά ειρηνικούς Ουκρανούς και καταστρέφουν ουκρανικές πόλεις και χωριά».

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προχωρήσει σε διάψευση και η αρμενική πλευρά. Συγκεκριμένα, η σελίδα της πρεσβείας σε ανάρτηση στο Facebook επικαλείται τα λόγια του Αρμένιου πρέσβη στη χώρα μας για την υπόθεση: «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ποτέ δε ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός».

🇬🇷 Ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Τιγκράν Μκρτσιάν, σε σχόλιο που έκανε σε τηλεφωνική μου επικοινωνία, διαψεύδει...

Posted by Embassy of Armenia in Greece/Πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα on Saturday, August 6, 2022

Μάλιστα με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μίλησε για «άθλια προπαγάνδα» της κυβέρνησης σε βάρος δημοκρατικών θεσμών σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «διαρρέει πληροφορίες για Αρμενίους, Ουκρανούς και Κινέζους» που ζήτησαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ