- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα ερωτήματα που θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων
Τι αναφέρει σε νέα του δήλωση
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση παρακολούθησής του. Τα ερωτήματα που θέτει.
Σε νέα δήλωση προχώρησε, το απόγευμα της Κυριακής (07/08), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ότι «κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια».
Νίκος Ανδρουλάκης – Η νέα δήλωσή του για τις παρακολουθήσεις
«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο.
Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.
Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.
Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;
Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.
Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέων, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:
- Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;
- Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;».
Αρμενία και Ουκρανία διαψεύδουν ότι εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις
Νωρίτερα, η ουκρανική πλευρά, μέσω του πρέσβη της στην Ελλάδα, διευκρίνισε πως δεν έχει ζητήσει ποτέ από τη χώρα μας στοιχεία παρακολουθήσεων.
«Παράξενες εποχές. Διεθνής Οργάνωση κατηγορεί τα θύματα του πολέμου για παραβίαση των κανόνων του πολέμου. Ξένες υπηρεσίες κατηγορούν την Ουκρανία για υποκλοπή των πολιτών της» επεσήμανε ο κ. Σεργκέι Σουτένκο σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, για να συμπληρώσει.
«Επιτρέψτε μου να επισημάνω αυτό, ποτέ δεν έχουμε ζητήσει κάτι τέτοιο από τον Έλληνα ομόλογό μας. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα».
2/2 It’s a very convenient time to divert attention from the key issue - russian war in Ukraine.
— Sergii Shutenko (@Sergii_Shutenko) August 7, 2022
russian occupants kill peaceful Ukrainians everyday and destroy Ukrainian cities and villages. pic.twitter.com/q4JiHg3YAo
Σε διάψευση προχώρησε και η αρμενική πλευρά. Συγκεκριμένα, η σελίδα της πρεσβείας σε ανάρτηση στο Facebook επικαλείται τα λόγια του Αρμένιου πρέσβη στη χώρα μας για την υπόθεση: «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ποτέ δε ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός».
🇬🇷 Ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Τιγκράν Μκρτσιάν, σε σχόλιο που έκανε σε τηλεφωνική μου επικοινωνία, διαψεύδει...
Posted by Embassy of Armenia in Greece/Πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα on Saturday, August 6, 2022
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.