Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ: Βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη οι παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου για τις παραιτήσεις Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέων.

«Βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη» χαρακτήρισε σήμερα (5/8) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων.

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Μάντζος ανέφερε ως ντροπιαστική για τη λειτουργία της Δημοκρατίας τη διαχείριση της κυβέρνησης και τη συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης της απόπειρας παγίδευσης του Νίκου Ανδρουλάκη με το σύστημα Predator.

«Δέκα ημέρες προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς λέγοντας ότι όλα αυτά ή δεν ισχύουν και είναι ψέματα ή και εάν ισχύουν είναι φυσιολογικά. Σήμερα παραιτήθηκαν ο ΓΓ του Πρωθυπουργού και στενός του συγγενής και ο Διοικητής της ΕΥΠ με διαφορά λίγων λεπτών της ώρας. Ενώ έχουμε αυτές τις δύο ηχηρές παραιτήσεις. Τί θα πει η Κυβέρνηση; Τί θα πει ο Πρωθυπουργός; Τί θα πουν όλα τα κέντρα που προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς εδώ και δέκα ημέρες; Εμείς θεωρούμε ότι όλη η διαχείριση της Κυβέρνησης είναι ντροπιαστική. Είναι ντροπή για την ελληνική Δημοκρατία μια υπόθεση τόσο σοβαρή που άπτεται της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της λειτουργίας του πολιτεύματος μας, να έχει γίνει αντικείμενο μιας τέτοιας παραπολιτικής και αντιθεσμικής, αντιδημοκρατικής εντέλει διαχείρισης. Είναι ντροπή δέκα μέρες να θέλουν να μας βγάλουν τρελούς και σήμερα μετά από αυτές τις δύο παραιτήσεις να υπάρχει αυτή η αφωνία και αυτή η συνέχιση του αποπροσανατολισμού».

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις του ΓΓ του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ, σημείωσε: «Οι παραιτήσεις αυτές είναι βαλβίδα αποσυμπίεσης. Δεν μας αφορά η μεθόδευση και η συστηματική εκμετάλλευση των παραιτήσεων την οποία είναι βέβαιο ότι θα κάνει η Κυβέρνηση τις επόμενες ώρες. Εμείς επιμένουμε στη θεσμική γραμμή που έχουμε από την αρχή χαράξει. Η δικαστική διερεύνηση είναι για εμάς προτεραιότητα. Θα πρέπει να αφήσουμε την ελληνική δικαιοσύνη αμερόληπτη, ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της εις βάθος και εις ύψος. Η έρευνα δεν πρέπει να σταματήσει και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν πάρουμε απαντήσεις  σε κάθε μας ερώτημα. Δεν είναι ζήτημα του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν είναι ζήτημα του ΠΑΣΟΚ. Είναι ζήτημα κάθε πολίτη. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, ζήτημα διαφάνειας. Να μην επικρατήσει το σκοτάδι όσο και εάν θέλουν κάποιοι και επιτέλους να πέσει ξανά φως πάνω από την πολιτική και δημόσια ζωή του τόπου».

ΠΑΣΟΚ: Η ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τις παραιτήσεις 

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στα social media ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρεται στις παραιτήσεις Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέων. 

«Η επιμονή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει σχέση με τη δυναμική που αποκτά η παράταξη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από την κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό.

» Για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών».

Η επιμονή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του...

Posted by Odysseas Konstantinopoulos on Friday, August 5, 2022

ΠΑΣΟΚ - Σπυρόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σχολιάζοντας τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, στο ραδιόφωνο του Alpha τόνισε: «δέκα και πλέον ημέρες ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας προσπαθούσε να μας βγάλει τρελούς και ότι οι καταγγελίες του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς του τόπου. Οι σημερινές παραιτήσεις, του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού αλλά και του επικεφαλής της ΕΥΠ  αποδεικνύουν ότι οι καταγγελίες μας ήταν πραγματικές και πολύ σημαντικές. Και αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στο σκοτάδι, στην αδιαφάνεια, σε παρακολουθήσεις, σε ένα σκηνικό το οποίο θυμίζει άλλες εποχές».

«Περιμένουμε, άμεσα, να συνεχίσει η Δικαιοσύνη την έρευνά της και να φτάσουμε μέχρι το τέλος» υπογράμμισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέφερε: «Ο ελληνικός λαός ψήφισε στις τελευταίες εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας και όλη αυτή η πρακτική αδιαφάνειας και παρεμβάσεων στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Για να μην έρθει, όμως, μια άλλη κυβέρνηση η οποία θα κάνει χειρότερες παρεμβάσεις και όλα αυτά τα οποία βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει τεράστιο σκάνδαλο. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βγει και να απολογηθεί».

«Εμείς είπαμε να πέσει φως παντού» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος και συμπλήρωσε: «Η συγκεκριμένη κυβέρνηση με τις συγκεκριμένες καταγγελίες, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και με τις προσπάθειες που έγιναν, στην ουσία να μην υπάρχει Δημοκρατία και Ελευθερία σε αυτό τον τόπο, γιατί εκεί οδηγούν όλα αυτά, δεν μπορεί να συνεχίσει. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα αφήσει τίποτα στο σκοτάδι. Θα κάνουμε τεράστια προσπάθεια να φτάσουμε στο τέλος αυτού του δρόμου. Και όλα να έρθουν στο φως για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι προσπάθησαν να στήσουν όλη αυτή την κατάσταση» υπογράμμισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ