Πολιτικη & Οικονομια

Παραιτήθηκε ο ΓΓ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης

Η επίσημη ανακοίνωση - Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού
Γρηγόρης Δημητριάδης © Εurokinissi

Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού. 

Με μια ανακοίνωση 18 λέξεων, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε την Παρασκευή την αποχώρηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργούΣύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση.

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης - Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.

Κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση Γρηγόρη Δημητριάδη

Οι πρώτες εξηγήσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για παραίτηση, η οποία «ουδεμία σχέση έχει με το λογισμικό Predator».

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του».

Και προσθέτουν: «Ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα».

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο 43χρονος Γρηγόρης Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη. Ηταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αποτελεί εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διατηρεί δικηγορική εταιρεία στο Κολωνάκι με ειδίκευση στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο. Βρίσκεται στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη από το 2004, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους του συνεργάτες όταν κατέβηκε για πρώτη φορά βουλευτής μαζί με τους Θανάση Νέζη και Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο.

Έμεινε κοντά του και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης βρισκόταν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καμπάνια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ και έτρεχε ουσιαστικά το γραφείο του κ. Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ