- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη στο Reporters United - Ζητά 150.000 ευρώ
Τι ζητά από τους δημοσιογράφους
Γρηγόρης Δημητριάδης: Αγωγή στο Reporters United - Το αίτημα στους δημοσιογράφους και το χρηματικό ποσό που ζητά
Αγωγή κατά του Reporters United με την οποία ζητά 150.000 ευρώ κατέθεσε σήμερα ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. Η είδηση για την αγωγή έγινε γνωστή λίγη ώρα μετά την παραίτηση του κ. Δημητριάδη το μεσημέρι της Παρασκευής (5/8).
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος των Reporters United, Χριστόφορος Κάσδαγλης, με ανάρτησή του στο Facebook έκανε γνωστό ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης απέστειλε αγωγή με την οποία ζητά 150.000 ευρώ. «Μόλις λάβαμε αγωγή από τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Σε πρώτη ανάγνωση, 150.000 ζητάει από το Reporters United και από τους συντάκτες της έρευνας Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, συν αρκετά ακόμα αν δεν ανακαλέσουμε το δημοσίευμα. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα. #υποκλοπές #Predator», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Χριστόφορος Κάσδαγλης.
Μόλις λάβαμε αγωγή από τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Σε πρώτη ανάγνωση, 150.000 ζητάει από το Reporters United και από τους...
Posted by Κάσδαγλης Χριστόφορος on Friday, August 5, 2022
Γρηγόρης Δημητριάδης: Η παραίτηση και οι πρώτες αντιδράσεις
Με μια ανακοίνωση 18 λέξεων, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε την Παρασκευή την αποχώρηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση.
«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό». Σημειώνεται ότι λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων. Οι πρώτες εξηγήσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για παραίτηση, η οποία «ουδεμία σχέση έχει με το λογισμικό Predator».
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του» και προσθέτουν: «Ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα».
Ο Γιάννης Μπρατάκος στη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη
Τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Μπρατάκος αναλαμβάνει τη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη, μετά τη σημερινή του παραίτηση.
Ο Γιάννης Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος
Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.
Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.
Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.