- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ανδρουλάκης: Ξένος στον τόπο του φέτος το καλοκαίρι ο Έλληνας
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου
Νίκος Ανδρουλάκης: Φέτος το καλοκαίρι ο Έλληνας θα νιώσει ξένος στον τόπο του λόγω της ακρίβειας.
«Αυτό θα είναι το πρώτο καλοκαίρι, που ο Έλληνας θα νιώσει εξαιτίας της ακρίβειας ξένος στον τόπο του για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι αφόρητο το κόστος ζωής σε επίπεδο καθημερινότητας, ακόμη και καλοκαιρινών διακοπών», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
«Πολύ συχνά στα θέματα της Ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την Ευρώπη ότι λειτουργεί σαν αργοκίνητο καράβι και ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Την ίδια στιγμή όμως, αρνείται να λάβει μέτρα τα οποία η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καταναλωτές αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, που προτείνουμε, είναι μια ευρωπαϊκή λύση καθώς περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση. Αντίθετα στην παρέμβαση της Κυβέρνησης στην χονδρική, δεν είναι καθαρό το κόστος της λύσης ούτε όμως και το όφελος στον πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε σχετικά με το Fuel Pass: «Με την Ελλάδα να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το fuel pass 2 θα εξανεμισθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ. Είναι ενδεικτικό, ότι στο πρώτο fuel pass η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,075, ενώ σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,42 ευρώ».
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το τελευταίο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ενέργεια σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση με τροπολογία καταργεί τις ασφαλιστικές δικλείδες που είχε εισαγάγει το ΠΑΣΟΚ στην πώληση σημαντικών υποδομών. Δεν μπορεί να ακολουθούνται διαδικασίες που μειώνουν τον έλεγχο από τις Ανεξάρτητες Αρχές».
Για το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και την παρατεταμένη εκλογολογία ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «O Πρωθυπουργός ενώ το προηγούμενο διάστημα προέβαινε σε ξεκάθαρες τοποθετήσεις περί εξάντλησης της τετραετίας, με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου και τις δημόσιες παρεμβάσεις των Υπουργών έχουν δημιουργήσει την αίσθηση ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές. Τα άλλοθι που επιστρατεύουν για να κάνουν την στροφή, δεν έχουν καμία αξία. Έχουν κατεβάσει τα μολύβια εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει κυβερνητικό έργο. Εμείς δεν είμαστε μάντεις, ούτε θα κάνουμε τις χαρτορίχτρες για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Εμείς προετοιμαζόμαστε για εκλογές και θα είμαστε έτοιμοι όποτε και αν γίνουν. Είναι αδιανόητο ο Πρωθυπουργός να προσπαθεί από τη μια να το παίζει θεσμικός λέγοντας ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και από την άλλη να προετοιμάζει εκλογές. Πολύ εύκολα έγινε το «θα γίνει», «θέλω». Αποδεικνύεται έτσι η ανακολουθία και ένας βαθύς τακτικισμός σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και για την οικονομία».
Νίκος Ανδρουλάκης για τουρκική προκλητικότητα
Αναφερόμενος στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι απαιτείται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο αποτροπής και όχι κατευνασμού επισημαίνοντας το εμπάργκο όπλων προς την γειτονική χώρα.
«Η Τουρκία αγωνίζεται να βάζει λέξεις σε ψηφίσματα σε κάθε φόρουμ, που συμμετέχει, χτίζοντας έτσι μια αναθεωρητική πολιτική. Δεν μπορεί η ελληνική εξωτερική πολιτική να γίνεται πεδίο για να κάνουν κάποιοι δημόσιες σχέσεις στις Βρυξέλλες. Δεν άκουσα από το στόμα του Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, που μετέχει σε φόρουμ που συμμετέχει και το κόμμα μας, να έχουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει αποτρεπτικό σχέδιο σε σχέση με το σχέδιο κατευνασμού που έχει σήμερα. Γι’ αυτό εξαρχής ζητήσαμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει αυτή η κοινή στρατηγική. Δεν γίνεται να μην αγωνιζόμαστε σε κάθε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του ΝΑΤΟ να μην υπάρχουν θέσεις, που θα ασκούν πίεση στην Τουρκία να αλλάξει στρατηγική».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.