- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ανδρουλάκης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας
Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια πέθανε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ
Το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη για τα 26 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Τι αναφέρει στην ανακοίνωση.
Δήλωση για τη συμπλήρωση των 26 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο «για τον άνθρωπο που σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας».
Νίκος Ανδρουλάκης: Η ανακοίνωση για τα 26 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας. Σε μια περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων κατάφερε με τη διεθνή ακτινοβολία του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ειρήνη και τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Ο ελληνικός λαός ακόμη και σήμερα βλέπει πόσο σημαντικές ήταν οι πολιτικές προτεραιότητες, που έθεσε το ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρατά όρθια την ελληνική κοινωνία και ιδίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, στην περίοδο της πανδημίας. Η εθνική συμφιλίωση έχει ως αποτέλεσμα οι νέες γενιές, παρά τις δυσκολίες, να μεγαλώνουν σε ένα σταθερό περιβάλλον ώριμης δημοκρατίας, χωρίς διακρίσεις και πάθη του παρελθόντος. Η ανοδική κοινωνική κινητικότητα και η μείωση των ανισοτήτων δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για περισσότερες ευκαιρίες στους μη προνομιούχους και μια εύρωστη μεσαία τάξη.
Μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και τις ανοιχτές πληγές που άφησε ο Αττίλας, ο Ανδρέας Παπανδρέου άσκησε μια πραγματικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Άνοιξε τον δρόμο για την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας. Την ακηδεμόνευτη Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες. Την Ελλάδα που οικοδομεί ισότιμες συμμαχίες.
26 χρόνια από τον θάνατο του ανεπανάληπτου ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης, το μοναδικό του αποτύπωμα παραμένει ανεξίτηλο.
Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά μου, που στις 6 Ιουλίου παρουσία εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών τιμάμε τον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ εγκαινιάζοντας το Αμφιθέατρο, που θα φέρει το όνομα του, στο κεντρικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.