Πολιτικη & Οικονομια

Τουρκία: Νέο επεισόδιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με προκλήσεις Σοϊλού

Η απάντηση των Ελλήνων βουλευτών στον Υπουργό Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα ελληνοτουρκική σύγκρουση στο NATO: Προκλητικές δηλώσεις Σοϊλού – Ηχηρή απάντηση των Ελλήνων βουλευτών
O Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών © ΕPA Pool

Νέο επεισόδιο από Σοϊλού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Απάντηση Ελλήνων βουλευτών.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έλαβε χώρα σήμερα στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ που συνεχίζεται στην Κωνσταντινούπολη, δυο εικοσιτετράωρα μετά από αυτό με τον Χουλούσι Ακάρ. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Σοϊλού έβαλε στο ίδιο «τσουβάλι» την Ελλάδα με την Σουηδία και τη Φινλανδία, καθώς Γερμανία και Γαλλία κατηγορώντας την για «τρομοκρατία», με το αιτιολογικό ότι «βοηθάει τους Κούρδους του PKK», όπως αντίστοιχα προέβη χθες ο Χουλουσί Ακάρ, για να λάβει την αποστωμοτική απάντηση των Ελλήνων βουλευτών στο ίδιο πνεύμα με τις χθεσινές δηλώσεις τους προς τον Τούρκο υπουργό Άμυνας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε εν συνεχεία στο μεταναστευτικό, λέγοντας: «δυστυχώς, το λάθος της Δύσης στο μεταναστευτικό ζήτημα είναι ότι η Ευρώπη το θεωρεί συνοριακό ζήτημα. Το ζήτημα της μετανάστευσης δεν είναι ζήτημα συνοριακό μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Δεν είναι ζήτημα συνοριακό μεταξύ Τουρκίας και Συρίας», υποστηρίζοντας ότι γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις από τη χώρα μας.

Οι παριστάμενοι Έλληνες βουλευτές στηλίτευσαν τις αιτιάσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών λέγοντας ότι παραμένει αδιανόητο μια χώρα του ΝΑΤΟ να κατηγορεί ένα άλλο μέλος της Συμμαχίας πως στηρίζει την τρομοκρατία και απέρριψαν εκ νέου τις κατηγορίες για το μεταναστευτικό κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση εκ μέρους της Τουρκίας.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην τοποθέτησή του συνέχισε σημειώνοντας ότι: «Είμαστε υπεύθυνοι για την περίοδο μετά από εμάς και την περίοδο πριν από εμάς. Εάν απλά τα παρακολουθούμε και περιμένουμε κάποιον να τα διορθώσει, 14 εκατομμύρια άνθρωποι θα εκτοπιστούν, όπως στη Συρία. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη από το Αφγανιστάν πεθαίνουν από τις κακουχίες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ