- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Δημοσκόπηση Interview: Μεγάλωσε η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 19% διαφορά από τον Τσίπρα


Δημοσκόπηση Interview: Στις 9,7 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ.
Αυξάνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Interview, καθώς το κυβερνών κόμμα αποκτά προβάδισμα με 9,7 μονάδες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της σελίδας politic.gr, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,7% (έναντι 31%), ο ΣΥΡΙΖΑ 22% (έναντι 22,2%), ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενισχύει το ποσοστό του στο 13% (έναντι 12,5%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 5,3% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Μεγάλη είναι η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης, καθώς το 56,4% πιστεύει πως θα κέρδιζε η ΝΔ, έναντι του 21,6% που τάσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που την επομένη Κυριακή διεξαγόταν εκλογές.

Δημοσκόπηση Interview: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 45%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 26% και «κανένας» σε ποσοστό 29%.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, το 39,7% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το 25,3% ενώ κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 4,4%.
Η ΝΔ φαίνεται να είναι πιο ικανή σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διαχειριστεί όλα τα θέματα. Αυτό καταδεικνύει η διαφορά της ΝΔ (51%) από τον ΣΥΡΙΖΑ (19,1%) στον τομέα της εξωτερικής / πολιτικής άμυνας, αλλά και στο ζήτημα των οικονομικών επενδύσεων (ΝΔ 47,9%, ΣΥΡΙΖΑ 16,8%). Για το θέμα της ακρίβειας, η ΝΔ εμφανίζεται ως καταλληλότερη με 36,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,2% και η απάντηση «κανένα κόμμα» έχει το υψηλό ποσοστό του 35%.
Την ίδια οι στιγμή οι πολίτες σε ποσοστό 55,6% επιθυμούν οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 37,2% επιθυμεί η χώρα να πάει σε πρόωρες κάλπες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή
Η πρώτη δήλωση μετά τη μεταβίβαση της δικογραφίας για τα Τέμπη στη Βουλή
«Η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να είναι ένα εργαστήριο ανάπτυξης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Σε ένα βίντεο 27 δευτερολέπτων το επαναλαμβάνει 7 φορές
«Προορισμός του λιμενικού σώματος, είναι να αποτρέπει και να φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορά μας»
«Για να δούμε κε Πολάκη τελικά από τι υλικό είστε φτιαγμένος;» γράφει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας
Στα 11 τα κόμματα της Βουλής - Συνεχίζεται ο κατήφορος για ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση των διοργανωτών της χθεσινής επεισοδιακής εκδήλωσης στον Ιανό
Ο υπουργός Εξωτερικών στη 10η Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών
Πώς υποδέχεται τη ρύθμιση η ιατρική κοινότητα
«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βάλει κανένα εμπόδιο στη διερεύνηση της υπόθεσης» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
«Η 13η σύνταξη δεν είναι πάνω στο τραπέζι» είπε ο υπουργός Οικονομικών
«Το αφήγημα του Βελόπουλου για τα Τέμπη ανέλαβε να κοινωνικοποιήσει - με επικεφαλής την κ. Κωνσταντοπούλου - η Αριστερά»
Στην εκπαίδευση άλλο είναι αυτό που θα έπρεπε να γίνει κι άλλο αυτό που θα γίνει
«Θα προσληφθούν 280 αστυνομικοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφερε ιο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Τα προβλήματα της Μέσης Εκπαίδευσης, το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και το Εθνικό Απολυτήριο
Τα μέτρα που δρομολογούνται για την αναβάθμιση της ασφάλειας του Σιδηροδρόμου
«Είναι μία διαδικασία που επιταχύνεται» ανέφερε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.