- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλεύρης-Κορωνοϊός: Από Σεπτέμβριο θα πάμε σε 4η δόση εμβολίου για όλους
Η εκτίμηση του Θάνου Πλεύρη για τον εμβολιασμό πολιτών
Θάνος Πλεύρης: Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τον κορωνοϊό και η εκτίμησή του για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού από τον Σεπτέμβριο.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό.
«Θα θέλαμε και στον κορωνοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θάνος Πλεύρης και συμπλήρωσε: «θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό».
Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη. Θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, επισήμανε ότι «αν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας».
Θάνος Πλεύρης - Κορωνοϊός: Σε ύφεση η πανδημία στην Ελλάδα
Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε ότι υπάρχει μια ύφεση και αναφέρθηκε στους σκληρούς δείκτες, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε πολύ χαμηλή πληρότητα τις κλίνες ΜΕΘ και αντίστοιχα τα κρούσματα έχουν μια μειούμενη πορεία. «Αυτό μας δείχνει ότι το καλοκαίρι φαίνεται ότι δε θα μας πιέσει η πανδημία, ωστόσο όλη η επιστημονική κοινότητα λέει ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, ακόμα και με την Όμικρον το φθινόπωρο θα έχουμε μια πίεση. Περιμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο ακόμα και με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι βαριές λοιμώξεις του αναπνευστικού προ Covid, θα υπάρξει μια πίεση».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να επιβληθούν ξανά κάποια από τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επικείμενη συνεδρίαση στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, στην οποία θα συζητηθεί το πρωτόκολλο των πλοίων. «Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Σε άλλα ΜΜΜ, που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, η μάσκα είναι υποχρεωτική», εξήγησε.
Πλεύρης - Κορωνοϊός: Τα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ
Σχετικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο Θάνος λεύρης ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας πολλά τακτικά χειρουργεία είχαν μείνει πίσω και πολλοί άνθρωποι δεν είχαν πάει στο ΕΣΥ για να κάνουν ιατρικές πράξεις και τώρα που υπάρχει κενό «δημιουργούνται συνθήκες πίεσης στα non covid περιστατικά».
«Αυτό προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με τρεις τρόπους: Ο πρώτος είναι ότι παίρνουμε επικουρικό προσωπικό, ενώ θα βγουν και οι προκηρύξεις για το μόνιμο προσωπικό που αφορούν σε 4.000 νοσηλευτές και 700 γιατροί). Δεύτερον, είμαστε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα σε τέτοια περιστατικά, όπου υπάρχουν μεγάλες λίστες, να μπορούν να μεταφέρονται και να γίνονται χειρουργεία χωρίς να πληρώνει ο πολίτης. Και τρίτον, συζητάμε, όπου έχουμε κενά στο σύστημα που δεν καλύπτονται από άγονες προκηρύξεις, θα υπάρχει και υποχρεωτικότητα σε ιδιώτες, οι οποίοι συμβάλλονται με τον ΕΟΠΠΥ», κατέληξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.