Πολιτικη & Οικονομια

«Τσουνάμι» προστίμων στην αγορά για αισχροκέρδεια προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσους ελέγχους κάνουμε κάθε μέρα..»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης © Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε «τσουνάμι» προστίμων στην αγορά για αισχροκέρδεια.

«Ασφαλώς και υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Βάλαμε χθες ένα πρόστιμο σε σούπερ μάρκετ, 30.800 ευρώ για αυτό και δεν ανακοινώσαμε το όνομα της αλυσίδας. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε πάρα πολλά πρόστιμα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσους ελέγχους κάνουμε κάθε μέρα. Δεν υπάρχει μέρα που δεν είμαστε όλοι στο δρόμο για ελέγχους, σε λίγο θα κάνω και εγώ»

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης ενώ τόνισε πως «όσα μέτρα και να πάρει μια κυβέρνηση, όταν υπάρχει μεγάλος πληθωρισμός εκτός συνόρων, θα έχεις και μεγάλο πληθωρισμό εντός».

Ακόμα, σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας τόνισε ο κ. Γεωργιάδης:

«Διαβάζω την ανακοίνωση της ΡΑΕ αν κατάλαβα καλά αυτά ορίζονται περίπου στα 500 εκατομμύρια, αυτά θα φορολογηθούν με 90%. Δεν είναι αυτά που φαντασιωνόταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βελόπουλος, τελικά είναι το 1/3 από ότι υπολόγιζε ο κ. Τσίπρας  και αυτό θα φορολογηθεί με το 90% αλλά δεν φτάνει αυτό, δεν ήταν ποτέ εκεί το πρόβλημα, το πρόβλημα ήταν στις αυξήσεις των διεθνών τιμών. Όσο διαρκούν οι κυρώσεις γιατί ο πόλεμος μπορεί κάποια στιγμή να σταματήσει  αλλά το να σταματήσει ο πόλεμος δεν λέει κάτι αν δεν σταματήσουν οι κυρώσεις. Οι κυρώσεις είναι και η σύγκρουση με τη Ρωσία είναι που έχουν ανεβάσει τις τιμές εκεί που είναι σήμερα, αν αυτό δεν ομαλοποιηθεί δεν μπορεί να πέσουν οι τιμές».

«Θα υπάρξουν παρεμβάσεις στις τιμές των τροφίμων»

«Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τα πάντα, όλα τα σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε μια λογική περισσότερο αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος. Πρώτα απ' όλα διότι κανείς δεν μπορεί να ελέγξει στα αλήθεια οι μειώσεις ΦΠΑ που θα καταλήξουν και πως και δεύτερον, διότι είναι τόσο μεγάλη και ραγδαία αστάθεια στης αγορές που τέτοιου είδους μέτρα τελικά δεν ξέρω αν έχουν και αποτέλεσμα», τόνισε ο υπουργός μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ